Skrivartips - Skrivbordslådan.

2010-02-06 @ 11:13:22

Hejsan på er!
Här kommer de två sista tipsen från författaren Magnus Nordin.

Idag handlar det om att skriva just för skrivandets skull och att man ska ha i åtanke att det alltid finns någon som vill läsa ens text om man vill att någon ska läsa den.


  • Skriv för skrivbordslådan.

Självklart ska du skicka dina texter till ett bokförlag om det är din dröm. Kom dock ihåg att få blir författare över en natt.

Om moster Agata, ditt största fan, tjatar på dig att skicka in din lilla skräcknovell till Det Stora Förlaget är tyvärr risken stor att du får ett artigt nej tack som svar och dessutom brukar du få vänta ganska lång tid på det där trista refuseringsbervet.

Få junioridrottare, hur begåvade de än är brukar bli antagna till den svenska OS-truppen. Dagen kommer när du känner dig mogen och färdig att ta dig an de stora bokförlagen. Det leder oss raskt till nästa punkt:

  • Det finns alltid läsare.

Du vill helt säkert bli läst av många och det kan du bli utan bokförlagens hjälp. Min dotter skriver fan-fiction, påhittade historier om påhittade eller verkliga personer. Det kan handla om rockband eller fortsättningen på en favoritfilm/bok.

Lägg ut din text på nätet på ett så kallat fan-fiction community och du kommer garanterat att bli läst och förhoppningsvis få många fans. Du får också möjlighet att läsa och tycka till om andras texter.

Skrivarkurser bör du absolut haka på. Du träffar andra som skriver och är lika nördiga som du. Du får handledning av såna som kanske själva skriver och brinner för att lära ut skrivandets konst. Din svensklärare är säkert toppen men det är inte säkert att han/hon hinner med att inspirera och handleda dig så mycket som du skulle önska.


Kort och gått så gör som jag... Jag skriver fan-fictions och har ett stadigt troget läsar gäng på ett fan comunity. Jag skriver också mycket som inte är tänkt att leda någon stans, utan bara för att skriva till "skrivbordslådan".

Lycka till!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0