Sometime, Someday....

2010-01-30 @ 11:07:13
Oh, ibland är jag verklige trött och less på allt.
Idag är en sådan jobbig dag. Vet inte varför men har ingen riktig ro i kropp.
Bara massa måsten och ont. Har religion att plugga, projektarbete att skriva, ett rum
att städa och ett par trött ögon att vila med mycket mer. 

Aja ska väl försöka ta hand om ny duschade mig så jag kommer ur morgonrocken och i kläder.


Kram så länge.

Design ändringar!

2010-01-29 @ 19:24:25


Hej alla glada!

Nu har min design ändrats lite. Känns lite lätt roligt så där.
Skrev in en fint citat under alla inlägg, flyttade upp datum/tid och bytte header bild.
Visst belv det fin?

Juste, jag glömde... HOHOHO... Fixat nedräkning i menyn till min student! hihihi xD
Kommer bli super roligt.

Hoppas ni gillar design ändringarna och om ni har några förslag på hur jag kan utveckla blogg mer så komentera här nere bara så ska jag se om de är intressant även för mig och så kan vi tillsammans förbättra bloggen.

Förbättra bloggen... Ja, vad vill ni läsa om? Saknar ni något ni vill ha i min blogg så säg till då med.

KRAM


Project Run Away!

2010-01-27 @ 13:42:59

Hallå där!
Jag sitter på skolan. Har porjektarbetets tid och haft samtal med min handledare.
Tror det gick bra... Vi disskuterade framför allt mina ändringar i planeringen och syftet.
Allt ska ju dookumenteras i loggboken och senare i rapporten.

Skulle har varit på en föreläsning i morse. Om självkänsla med Mia Börjesson, en sån som skolan fixat, men vädergudarna är inte med oss! Snö storm och hennes flygplan blev inställt, så inställd föreläsning. Fick veta det på väg in till stan. Då gick jag ner på gymmet istället och tränade. Gick bra, så jag kommer hem tidigare än jag brukar på onsdagar idag! Det blir nice!

Kram på er alla!
skriver mer sen ;P

Ho Ho! Bättre än igår, men sämre än förr!

2010-01-26 @ 21:23:45

Goddag vänner!
Jag sitter här hemma hos min moder där jag ju bor så ganska självklart.
Har druckigt te och skrivit på mitt projektarbete, det vill säga boken!
Det gick bättre än jag trodde så ska nog försöka disiplinera mig lite mer och skriva ett par sider en aning
oftare än innan för bara man sätter sig ner så funkar det ju.

Känner mig piggare och mindre trött än på länge. Det känns som om de håller på att vända, det är bra det. Igår var jag med Stefan, Erik coh Renaz hela efter middagen. Det var mysigt. Renaz och Erik lagade mat. Så drack vi lite vin, bara ett glas till maten och det var mumsigt värre. Efter det belv det lite snurra flaska och sanning och konsekvens. Det blev lite roliga och pinsama grejer, men det hör till. Lite saker kanske var onödigt att folk fick veta, men ja sanning är saning eller hur? :-/

I morgon blir det gym! Ska bli kul. Ska köra på själv, utan Stefan. Måste ju stå på egna ben också xD

Hade terminens första religionslektion idag med, tror det blir en rolig kurs. Fick läxa redan första lektionen! Lyckat ! Men, men sånt får man ta när man går sista terminen i gymnasiet med en tre B kurser. Ska i alla fall bli nice och mest troligt Lettlands resa med Geografi B gruppen! Toppen!!!

Kramar

This is the year, this is the year it all happens!

2010-01-23 @ 14:21:40



I år är det våran tur, SP07!


Summer gives what winter took!

2010-01-23 @ 14:15:11


Årskrönikan 2009- Del 3 September - December

2010-01-22 @ 18:37:50

Tillbaka drar skolan och mitt tredje och sista år igång med full fart. Jag går drama som estiskt val och spelar lite teater. Sen går de några veckor då jag känner mig trött och osäker på allt. Detta slutar i ett par djupa samtal med Dansken och ett beslut om att vi går skilda vägar. Förlovningsringen åker av och jag blir singel igen.  Distansförhållande bloggen läggs ned och jag startar upp denna blogg, Malinlilians.blogg.se.

Musikspelaren Spotify kommer till, en sökmotor där man gratis kan lyssna på musik. En stor hitt som en effekt av de nya lagarna gällande upphovsrätt och fildelning. Vaksineringen av svininfluensan kommer till Sverige.

Hösten fortsätter med kakfrossa och fika besök med Jämtnörd. Min vän Michaela kommer på besök, film, pippi, dator och korgen låg på schemat! Erik Grönvall vinner IDOL 2009 i Globen! Ett Idol program gästas också av boybandet Westlife.  Vilket också bidrar till en återförening av mig och en vän jag inte pratat med på över tre år.

Höstlovet spenderas hos min vän Marre i Kramfors och jag känner mig hela tiden trött, trött och tröttare. Vi hade väldigt roligt och firade Halloween med morotskaka utspökat till spöke och skrivarstuga.  Jag tror sällan så mycket blivigt skrivet på så kort tid. Aja… Kul var det och något jag tror jag behövde. Man kan ju inte vara ligga hemma och glo in i väggen för att man känner sig trött. Fick en paus från att vara hemma, det var skönt.




Jag började också träna tillsammans med min mamma och syster denna höst. Det är ungefär friskis och svettis gympa vilket är jätte kul och så fixade jag gym kort. På gymmet hjälper min kompis Stefan mig och det blir jättebra!

Även under hösten så var Sverige ordförande land i EU-parlamentet och hade många stora frågor på dagordningen. Under året skapar också Socialdemokraterna pakt med Miljöpartiet och Vänsterparitet för att bilda en opinion vilket de gör. Många undersökningar säger att denna opinion kommer att vinna valet mot alliansen hösten 2010. Kommer dem lyckas?

En helg i mitten på november förflyttas en kompishelg hit till mig i kalla Östersund, lagom till fösta snöfallet. Mina söderboende vänner var mycket fachinerade över denna vita sak som föll ner från himlen medan jag klagade över att den kom.  Vi umgicks och hade taco kväll. Sen hade vi också en fika tur på stan med en hemliggäst. Min vän Malin från Norge som jag lärde känna på ITC i Köpenhamn. Lyckade helg som alltid.



President Obama från Nobles fredspris vilket upprör och sakar debatter.  Djuraktivister släpper bilder på vanvårdade grisar precis innan julskinkorna kommer på bordet. Det är även rekord för antal kvinnor som får nobelpris på ett och samma år.

November brukar också i min familj associeras med ”tårt” månaden eftersom större delen av släkten råkar just vara född i november. Ena syster min, pappa, farfar, mina tvillingkusiner, mammas nya gubbe och hans mamma mfl.  Så de är nästan tårta varje vecka denna månad om inte fler.  

Sen blir det december och mycket att göra och slut föra i skolan. Flera inlämningsuppgifter och muntliga framföranden, men inte minst nationella prov i Svenska B. Jag börjar jobba som kontaktperson åt en till tjej och jullovet kommer.  Det anordnas ett stort globalt klimat krismöte i Köpenhamn med besök av både Kina och USAS president Obama, men inget revolutionerande beslut eller avtal kommer till. Många demonstrerar, deltagarna på konferensen dras åt olika håll och har svårt att enas.

Julen firas i sedligtbruk med min fasters familj, kalle och julskinka.  Julkappar blev ett par tjocka sockor av farmor, Thanks! Lovet innehöll också madrassåkning, mellandagsrea shopping och en krogrunda med båda systrarna vilket aldrig hänt, otroligt kul! Nyårsafton firas med by fest tillsammans med min äldsta syster och hennes pojkvän. En skotertur blev det också, riktigt trevligt.

Gott nytt år och lycka till under 2010!

Det var min årskrönika, och hoppas ni fått en bild av mitt år och vad som hänt i allmänhet 2009.
Kram


Queen...

2010-01-20 @ 18:11:01
Nu har jag precis klivt ur duchen, efter en lång dusch + inpackning till håret.
Tränade på gymet idag och de gick fint. Hade lite tidsbrist bara så jag jag gjorde inte alla övningar
men tog lite på varje muskelgrupp. Tycker de blir roligare och roligare att träna när man kommit in i
rutiner och vanor. Kroppen behöver gör sig av med energi... Hade problem att somna i natt, vet inte vad de var med mig men hjärnan gick på högvarv till efter 2....  Efter att jag försökt somna i 2 timmar belv jag så less så jag tog upp min bok och läste. Det var trevligt.

Lyssnar på Queen nu, måste vara ett av världens bästa band genomtiderna alltså... Så fet grymt bra!
Hade mysigt igår med, när jag och Petra var på stan och käkade kina mat. Sååå gott och jag bara älskar
bannansplit... xD hahaha!

Skiver snart igen :)

If I could I would and I know I should!

2010-01-18 @ 13:12:11

Förr veckan gick så fort och jag han inte riktigt med bloggen.
Jag ska försöka bättra mig i veckan här, få upplösningen på min årskrönika, fler skrivtips
och kanske även något bild och/eller bild.

Helgen började lugnt i fredags med popcorn och tv stundvis tillsammans med lillebror men han tyckte de pratade för mycket och dansade för lite på Let's dance att han tillslut gick till datorn när popcornen var slut xD.
Sen skrev jag en del, men inget som blev färdigt tyvärr.

Nu sitter jag på skolan och gör inte så mycket, det är sista veckan innan vi byter schema och får betyg på de avslutade kurserna. Mest betygsamtal och göra färdigt rest grejer. Har inte speciellt mycket egentligen och tar mig då tid att skriva här på bloggen eftersom den fått halka efter lite. Känner mig dock rätt stolt över att psykologi läraren gillade mitt fördjupnings arbete jätte mycket och var positivt överraskad av det. Det blev jag glad över för jag själv kände mig hel nöjd med det faktiskt när jag lämnade in det. Ska sitta kvar senare med Jessica för att jobba klart en gruppuppgift på fritidsturismen. Oh, sant blir man av med den kursen med! Skönt!

Kram så länge, vi hörs snart.


Årskrönikan 2009- Del 2 Maj - Augusti

2010-01-16 @ 14:54:19

Våren var kommen och pappa tog med mig på en spontan weekend till min syster i Stockolm. Vi gick tillsammans i vårsolen och tog reda på vår pappas förflutna. Han är uppvuxen i en del av Stockholm som heter Väster Haninge och där kollade vi runt på de hus han bott i.

Ett tag gick maj blommade ut och Jämtland Jägermeisters Qudditch säsong började i Duved. Senare i maj hjälpte pappa och jag min farfar att bygga en friggebod vid hans sommarstuga. Sen blev de picknick i badhusparken med Jämtnörd och jag kämpade fortfarande med körkortet. Fast innan maj var slut han jag med ännu en resa till Stockholm. Ännu en av mina kompis resor dit. Med första middagen på Kungshallarna och lördagen spenderades i vårsolen på Gamla Stan där vi käkade glass och lekte turister.



I maj var det ju också Eurovison song contest i Moskva och det var norrbaggen Alexander Rybak med låten Faritale som vann! Helt klart rätt vinnare, fast egentligen är han ju vitryss Alexander och gulligt nog tackade han alla både på ryska, engelska och gav en hälsning på norska till sina landsmän.

1 Maj 2009 var också den dagen då en ny lag om samkönade äktenskap började gälla. Detta måste jag säga att en könsneutral äktenskapsbalk i lagboken är bland det bästa denna moderatledda regering åstadkommit. Hipp, hipp hurra! Hela våren uppdagades den stora finanskrisen som drabbat hela världen och påverkade många företag till varsling och nerläggning.

Sommaren bara stegrade i värmen och jag tog tåget söder ut. Jag hade ett späckat schema i student tider då två kära vänner till mig skulle ta studenten på två olika ortet var av ingen var där jag bor. Så en onsdag tar jag tåget på torsdagen tar min vän Linda studenten och på kvällen blir det min första korgtur, vädret var med oss den dagen. Tidig fredag morgon tar jag bussen vidare till nästa anhalt där jag kommer lagom till Michaelas student fika, dock hinner regnet hitta oss. Minst sagt hektiska dagar, men otroligt roliga.



Sommaren forsätter, jag sätter sista kämpade spurten med körkortet och klarar det. Jag fick körkortet! Bara dagar efter lånar jag bilen, hämtar min gamla barndomsvän Alex och vi åker till Frösöstand och fotograferar. Väldigt roande och trevligt.

I juni avskaffar Sveriges riksdag den svenska allmänna värnplikten som funnit sedan 1901, med andra ord, avskaffades lumpen! Var får vi nu militärerna ifrån??? Svininfluensan sätter skäck på världen och man får sprita händer och man börjar tillverka vaksin. Fast är det verkligen sådan hemsk influensa och hur bra är vaksinet???

Sen åkte jag till Danmark i 10dagar, började i Köpenhamn med Tivoli och middag på restaurang tillsammans med dansken och sen åkte vi till hans familj. Där hade vi nästan två lugna och sköna veckor. Ett litet födelsedags kalas, jag fick köra deras bil med min körkort och körde med dansken och han syster till en bad strand där vi mest solade då havsvattnet fortfarande var iskallt.

I Danmark fick vi alla i hela världen beskedet att Michael Jackson hade avlidigt. Jag mins så väl när vi vaknade på morgonen och vi kollade på tv och såg nyheterna. Jag har aldrig följt de danska nyheter intensivare än då. Även om jag aldrig varit ett väldigt stort Michael Jackson fan var jag de just då! Alltid gillat hans musik men kanske inte så ofta lyssnat till det.




 Efter mina 10dar där packade vi in oss i deras bil och dem följde med mig upp till Sverige och Östersund.  Här bodde vi i ett hus på en camping, träffade mina föräldrar samt farmor och farfar. Sen var vi ut till moose garden, besökte Jamtli och gjorde en tur till Åre skutan där vi gick ända upp på toppen och sen åkte vi till Tännforsen och kollade på Sveriges Niagrafall. Dagar gick och de åkte hem.

Jag hinner även under sommaren jobba 4 veckort på Kirurgiska avdelningen på Östersunds Sjukhus vilket var en fantastisk upplevelse.  Jag började även jobba som kontaktperson vilket funkar toppen det med. Lite extra pengar är aldrig, aldrig fel!



Jag fick ta ledigt från arbetet på sjukhuset några dagar för att med Marre och alla andra i Jämtnörd åka på Expecto Patronum 2009 som var ett 4 dagar långt Harry Potter konvet. En upplevelse och ett minne för livet.  Det var maskerad, Qudditch turnering, bokdiskussioner och Wizard Rock konsert.

I juli är det också val till Europaparlamentet och Piratpartiet promenerar in med leende läppar. Upphovsrättslagen vad är det? Dela med sig på nätet, ja tack! Grattis är gott och film och musik till alla!

 


Efter avslutat arbete åkte jag på ett läger för bland annat ungdomar i Småland som jag hjälpte till att arrangera. Där var det mycket bad på schemat, men även spökstund och god mat i glada vänners lag. Från detta läger tog jag tåget till nästa, så min väska var minst sagt fullproppad med kläder och grejer. Detta andra läger var ett skrivarläger som var otroligt. Jag lärde mig mycket, träffade unika vänner och hade en hel kul vecka jag sällan kommer glömma. Vi skrev dikter och noveller, läste högt för varandra och en författare delade med sig av sina tips till hur man blir en bra skirvare och författare.

Väl hemma därifrån andades jag någon dag så där innan min kompis Emilia kom på besök. Hon var här i nästan två veckor och under den tiden hade jag också ett snabbare besök av Snape, närmare bestämt en tygdocka som ska lika Professor Severus Snape i Harry Potter böckerna och tog kort med honom lite här och var i Östersund. Jag deltog igenom det i ett litet projekt som heter ”Snape och jag och snart många fler” som går ut på att Snape ska ut och resa och ta kort på olika ställen där han är och sen skickas vidare och allt samlas på en blogg.

Jag och min vän Emilia då hade väldigt trevliga ”catch up” veckor då vi uppdaterade oss lite vad vi gjort på slutet och umgicks. Vi hade insätt att vi inte umgåtts själva på flera år utan bara träffats på läger och kompishelg i Stockholm.  Så de var på tiden att hon kom hit till mig!

När Emilia skulle åka hem passade jag också på att åka iväg. Jag tåg samma tåg som henne till Arlanda där jag hoppade av och tog flyget för en gångs skull till Köpenhamn.  Där möte jag Dansken och vi deltog under helgen på ITC i Köpenhamn. En internationell konferens som gav väldigt mycket, med föreläsningar och trevliga människor. Där fick jag vänner både från Norge och från Finland. Det var en helg som gav mig väldigt mycket och som jag är glad jag deltog under.



Prinsessan Madelene förlovar sig med sin Jonas och planerar ett vinterbröllop 2010. Christer Fuglesang åker sin andra resa till rymden.

Så var mitt år fram till skolstart, snart kommer mera! Äntligen två prinssesförlovningar i Sverige, det var på tiden! Köpenhamn var underbart och antagligen blir de reunion i Japan 2012!


What was once, is not longer that!

2010-01-16 @ 11:47:41

Vad ska man säga?
Livet trampar på men bloggen halv lider?
Ska uppdatera i dag och ger er nästa del i årskrönikan...
Ska bort ikväll, till min syster Maria och slaggar över. Mys!

Fått alla bilder nu också, som jag beställde :) As bra liksom!
Fast jag måste köpa någon typ av häfttape att sätta fast vissa
kort i ett vist album med. Fast det ordnar sig!
Ska ge bort lite kort med, till behövande... Eller ja, dem som e på korten och är super söta!

Kram så länge!

Skrivartips- låt någon annan läsa

2010-01-13 @ 17:36:27

Något som måste göra när man skriver mycket är att gå tillbaka och rättstava och finputsa din text.
Något annat är att kolla intresset för storyn och håller den? Går det ihop eller förstår man inte den röda tråden?

Här kommer ännu ett  tips från Magnus Nordin



  • Låt andra läsa.

Var inte rädd för att visa dina texter för kompisar, föräldrar, syskon, flick- och pojkvänner. Som författare blir du lätt hemmablind. Du hakar upp dig på detaljer och glömmer bort helheten, dvs din historia. En utomstående läsare har helt enkelt fräschare glasögon och ser sånt som du blivit blind för, både det som är bra och mindre bra. Se bara till att fixa onödiga stavfel och annat som stör läsningen.

OBS! Läsaren måste vara någon som du litar på och som är intresserad av att läsa och/eller skriva. Ingen idé att låta Bokhatande Bertil granska din text för hans synpunkter kommer knappast till någon hjälp.




Välj en bra person du litar på och låt personen läsa! De kommer löna sig!

Kram

Årskrönikan 2009- Del 1 Januari - April

2010-01-12 @ 21:27:37

 Året 2009 började jag som nyförlovad. Snön blänkte i januari kylan och isen låg tjock utanför huset. Han var här, ”dansken” som många kallar honom. Han jag precis på nyårsafton hade förlovat mig med. Han hade varit här nästan en vecka och hade en vecka kvar i de snöiga Jämtland.


Här någonstans också tillträder Barack Obama som president i USA. Som en frälsare och hjälte hälsas han välkommen och allas förhoppningar på USAS första svarta president. Mindre rasism? Mindre krig? Bättre skola? Bättre sjukvård? Vad skulle Obama göra med situationen i Irak och Afghanistan?


Jag började på skolan mer och mer att umgås med mina nya vänner Ronja och Stefan som jag börjat lära känna i slutet av 2008. Vi hade otaliga roande diskussioner kring lunchbordet och de var mer regel än undantag vi satt vi samma bord och på samma platser, lunch efter lunch.


I början på februari tog jag bussen tvärflöjten från Östersund till Kramfors. Där träffade jag min vän Marielle och hälsade på henne. Vi hade roligt minsann och hon tvingade mig att ”leka” make over. Så på med smink och stilande kläder. Inte precis min favorit, men jag gick med på det i alla fall. Vad gör man inte för sina vänner? Sen så lite lustigt nog gav Marre mig en liten gåva. Hon gav mig en kudde som hon sytt och fixat på slöjden. Super fin! Det är kärlek i en sådan gåva. 
Appråpå kärlek, så i februari förlovade sig ju vår Kronprinsessa Victoria sig med sin Daniel. Tycker jag verkligen var på tiden. Hur kul som helst och ser framemot bröllopet, om jag kan ska jag se de på tv:n. Lycka till önskar jag dem.



Under tiden hade jag startat upp en blogg som hete ”Distansforhallande.blogg.se” hade fått hjälp med designen och tog massa ”studio” bilder på mig. Fast de var inte riktigt så. Jag gick hem till min fotograferande syster och hon fick ta några bilder på mig med vit bakgrund. Det var tänkt de skulle användas på bloggen, men så blev det inte.

Slutet på februari gjorde jag årets första resa till Danmark. Jag skulle ju hälsa på dansken och hans familj. Vi firade bland annat min kommande födelsedag och danskens pappas födelsedag, så det blev släktkalas.  Vi gick på bio och såg Twilight, blev hel kär i den filmen och ville absolut ha böckerna som jag redan önskat mig i födelsedagspresent.  Efter ca två veckor åkte jag hem igen.

Väl hemma var det knappt en vecka tills jag fyllde år och jag hade en inplanerad resa just på min födelsedag. Jag skulle åka ner till Stockholm och vara med vänner hela helgen. Fyllde år på en fredag.  Detta innebör att jag åkte en ca: 5 timmar lång tågresa på min 18årsdag och det var inget sport kalas på kvällen och inga presenter. Men däremot var det god middag på kungshallarna (tradition på fredagskvällen under kompis helgerna i Stockholm) och sen popcorn och chips mys på kvällen. Lördagen fick jag träffa min storasyster som då flyttat till Stockholm och det var trevligt. Sen vare Taco kväll och mycket annat skoj.



Helgen där på kom Marre hem till mig i stället och jag fixade i ordning en lite sleepover kväll med tacos för att fira jag fyllt år. Det blev som sagt Marre, jag, Ronja och Sara. Jätte mysig och lyckad kväll, men kanske något stillsam för att vara 18års party men det sket jag i. Sen så kom lördagen den veckan med och jag känner hur jag upprepar mig väldigt mycket i den här texten men ja, det struntar jag också i. Poängen var den att jag hade fixat en överraskning för min kompis Marre denna dag. Vi skulle på en fik prick klockan 13. Hon höll på att dö av ångest över vad vi skulle göra, men överlevde tack och lov, samt blev väldigt tacksam och glad.  Vi gick på vår första JämtNörd träff tillsammans.  Det var en lite gäng kompisar som hade börjat träffas i Östersund som var Harry Potter nördar likt Marre och mig. Jag tog kontakt med dem på en hemsida och tjoflöjt så blev det en träff där vi kunde vara med. Vi satt i timmar och pratade och Marre var inte missnöjd. Helgen blev en succé.

Jag kämpade på med körskoleteori och övningskörning. Körkortet var inom räckhåll, nästan. Påsken kom och det gjorde Dansken med.  Detta medförde slalom åkning i Trillevallen, shopping och fika. Filmmaraton med Harry Potter filmerna tillsammans med Jämtnörd. Tiden gick fort och var underbar.



Spännade fortsättning på året 2009 kommer innom kort!
Tar jag körkortet? Vad händer med Dansken, President Obama och bloggen?
Hur blir det sista sommarlovet?


Bättre sent än aldrig! Årskörnikan 2009!

2010-01-12 @ 21:06:48

Hej!

Nu har jag fått till min årskrönika...
Den är ganska lång så jag kommer dela upp den i 4st avsnitt och eventuellt med någon enstaka bild.

Jag kommer dela upp de månadsvis och första delen kommer vara januari till mars.
Komentera gärna och ja, så här var mitt år!

kram


Help! I need somebody! Help!

2010-01-12 @ 18:57:53

"Och julen varar än till påskaaa!"... Nja, det är nog en lögn. Nog för att mamma har julgranen kvar fortfarande så är "julefriden" över. Skolan har ju börjat nu. En aning komiskt. Jag kom på lektionen idag och den blev inställd på grund av tekniskafel. Så det belv slö driveri tills projektarbetes tiden. Efter det gick jag en vända på stan och kollade på lite kläder och skor. Provade ett ganska fint långt linne på H&M som jag provade.
Sen var det fika på Törners med Alex, vårat stammis ställe. Kaffe late och kladdkaka, alltid samma. Det var kul att träffa honom igen eftersom jag inte varit med honom sedan före jul. Så det var lite catching up to do!

Jag har skickat efter bilder och även några förstoringar faktiskt. Idag kom förstoringarna och tror nog att de andra kanske kommer i morgon. Det är jättefina bilder faktiskt. Jag gillar dem. Somriga bilder... Jag vill ha sommar nu!

Haha... Ska väl försöka sätta mig att jobba med projekt arbetet nu.

Kram på er så länge!


Lost And Borne Without You!

2010-01-11 @ 22:05:16
Hej på er!

Jag har inte skrivit på en stund. Har haft sp mycket annat för mig.
Bland annat så har jag läst ut män som hatar kvinnor, as bra bok!
Är nu inne i andra boken i triologin, flickan som lekte med elden.

Har skrivit lite idag och ätit endel morotstavar faktiskt...
De var gott att knapra på något, var sugen på det.

Hade första dagen i skolan idag, vi kollade på en film på psykologin "Les Choristes" heter den.
En fransk film som utspelar sig på slutet av 40-talet på en internatskola för pojkar.
Vädigt bra faktiskt och lite annorlunda. Mycket stämmningsfylld och bra musik.
"Les Choristes" betyder körsångare och filmens svenska titel är körgossarna.

Kram så länge

En torsdag kväll!

2010-01-07 @ 20:07:27

Nu har jag suttit och skrivit en del både igår och idag.
Jag jobbar lite på årskrönikan jag lovade skulle komma i veckan och det ser lovande ut tror jag.
Kan hända att den blir i flera delar.

Jag har kollat på filmen "The Other Boleyn girl". Den är verkligen jättebra.
Jag gillar när det handlar om historia och är lite gammaldags så där.
Tycker de är charmit.

Juste jag har börjat läsa Män som hatar kvinnor nu. Första boken i Stieg Larsson triologin. 
Den är rätt bra faktiskt, men har inte kommit så långt än. Tänkte försöka läsa alla tre ganska snabbt, 
men jag har inte riktigt kommit igång då jag redan varit trött när jag börjat läsa.

Kram så länge!


Sagan om du och jag!

2010-01-06 @ 13:54:10

Två hjärtan i brand
Två hjärtan som slår för varandra
Vart börjar deras saga?


En gång före länge sedan
När ordet hej bara viskades fram
Hur började deras saga?


En blyg blick som möter en annan
Ett hjärtslag förändrade allt
Vem började denna saga?


Det var inte han och det var inte hon
Det var dem som fann varandra
Finns det en framtid i denna saga?


Ja, nej och kanske
Vad vet du och vad vet jag?
Vi får se…


Hejsan!

2010-01-06 @ 13:52:42

Hej på er alla!
Jag sitter ni vid datorn och kolla runt på nätet och tänkte skriva några ord.
Hoppas ni har det bra och att allt är fint med er.

Jag ska snart ner i köket och laga till tidig middag.
Ska bli en jätte god kyckling gryta med feta ost och soltorkadetomater.
Det kommer nog bli lika gott som när jag gjorde de sist. Hoppas det i alla fall.

Kram på er!

Skrivartips - Det DU kan!

2010-01-05 @ 16:21:10


Godafton folket!

Dagens skrivartips är att skriva på olika sätt, vidga vyerna och bred ut vingarna.
Prova att skriva olika typer av noveller och texter på olika teman.
Försök med en kriminalare och sen ett äventyr och efter ett tag kanske en kärleksroman.
Skriv det du känner för och skrev det du känner dig intesserad av.

Du kan också sno idér från sådant du känner till. Låt en annan bok inspriera dig, eller skriv om något som är självupplevft. Det är det många som gör, men då ska man vara tydlig med inte hänga ut någon person, kanske byta namn och inte säga att det är självupplevt när man skriver det. Eller i fall du tar en idé av någon annan och de märks väldigt tydligt bör man berätta att du fått idéer från den här boken av den författaren.

Tipsen nedan är som vanligt från Magnus Nordin.


  • Skriv i olika genrer.

Många kända författare har arbetat som journalister. Det är inte så konstigt. Detta är ett skrivande yrke där man lär sig hur man bygger upp en text, kommunicerar med läsare och söker fakta (så kallad research). Mycket användbara färdigheter för en författare. 

Kom ihåg att skolan ger utmärkta tillfällen till att prova olika genrer och stilar, allt ifrån tidningsartiklar, recensioner, uppsatser, labbrapporter, noveller, dikter. Varför inte börja med att starta en skoltidning? Det är faktiskt roligare än det låter.

  • Skriv om det du kan.

Klatschigare låter det på engelska: Write what you know. Många kända författare har skrivit om sin barndom, om sina år till sjöss, om sin knasiga familj, ja du fattar... Man behöver alltså inte alltid hitta på historier, däremot måste du veta hur du berättar en historia. Det kallas att dramatisera.

Om du inte hittar något intressant i ditt eller moster Agatas liv att skriva om, kolla upp tidningsartiklar (ja, världen kryllar av fängslande livsöden och spännande händelser) eller sök din inspiration i böckernas värld.

Mycket som skrivits är kokt på samma gamla spik. William Shakespeare knyckte gamla kända berättelser och gjorde sina egna varianter på dem. Romeo och Julia bygger på Tristan och Isolde från medeltiden.

Eller som det gamla talesättet lyder: genier stjäl, amatörer lånar.




Hoppas ni blir inspirerade!

många kramar och lycka till!

2009 års bästa bok går till!

2010-01-04 @ 21:48:11


Stephenie Meyers, Eclipse!

Tredje boken i Twiliight serien och grymt bra. Den är spännade, fylld av äventyr
och kärlek. Det är vampyren Edward som är ovillkorligt kär i människan Bella som inget
annat vill än att bli som honom, men Edward står emot. Han vill att hon ska få ett så normalt liv
som möjligt och han vill inte "döda" henne.

Den är helt klart läsvärd, men ett tips är att läsa dem på engelska (orginal språk) och
att läsa de två föregående böckerna först.

Om ni gillar filmerna, kommer ni avguda böckera! SÅ mycket, mycket bättre!!!

Kram


Måndags bio!

2010-01-04 @ 11:48:48

Idag ska jag åka bussen in till stan med min lillebror och där ska vi träffa ena storasyster och så ska vi på bio.
Vi ska se Alvin och gänget 2. Hoppas den är lika rolig som 1:an är.  Jag tror det kan bli en fin fin dag faktiskt.
Och juste, Grattis till farmor som fyller år idag!

Ja, ha en bra dag alla!


Årets Bästa 2009!

2010-01-03 @ 22:13:57

Här kommer en lista på årets bästa!

Årets Bästa tjej:  Marre.

Motiveringen lyder; Marre har under året varit en bra och uppmuntrande vän som alltid funits där.
Hon är mer än en vän, hon är även som en lilla syster för mig och i år har hon verkligen vairt där för mig.
Vi åkte på Expecto Patronum ihop, vi har besökt varandra flera gånger och vi har alltid lika roligt. Hon har även inspirerat mig i mitt skrivande och är alltid en stor inspirations källa till mig och även bollplank gällande idéer.
Mitt liv utan henne skulle vara fattigt.

Årets bästa kille: Stefan.

Motiveringen lyder: Stefan har speciellt nu under hösten funnits där för mig. Han har hjälpt mig jätte mycket med träningen, då jag börjar gymma istället för idrotts lektionerna på skolan. Han "kör" precis lagomt med mig. Jag behöver en spark i baken i mellan åt och då ger han den åt mig lagomt hårt. Jag tror ni fattar poängen med vart jag vill komma. Han hjälper mig på det så kallade rätta sättet, de sätt jag behöver och det är jag väldigt tacksam över. Han är en super kompis som alltid stöttar de vänner av hans som behöver.

Årets bästa kväll; Köpenhamn ITC galamiddag.

Motiveringen lyder: Kvällen/Natten på ITC's galamiddag i Köpenhamn var fantastisk. God mat och sällskapet var dessa tre damer som är med mig på bilden. Dessa finska tjejer som jag lärde känna och som är mig kära än. VI hade super kul och stämningen var på topp. Sällan kommer en kväll bli som denna igen.

Årets ABSOLUT bästa; vän milla

Motiveringen lyder: År efter år, snart i 8år har Milla alltid funnits där för mig. Hon är en vän att lita på, en vän jag tycker så mycket om och hon är som en storasyster för mig. Hon har varit sedan vi möttes första gången min idol och då förblir hon fortfarande. Jag ser upp till henne och hon betyder mycket, så mycket för mig. Hon är min abslout  bästa vän...  Vad skulle Molle Bolle göra utan sin Milla Billa??? Think I'll be lost without you! <3

Årets roligaste minne; Expecto Patronum 2009.

Motiveringen lyder: Fullt av galenskaper, tokiheter, maskerad och nöderi. Härlig musik, stämmning och sammanhållning mellan personer som aldrig möts förr. Det är ett minne man inte glömmer, det var GRYMT!

Årets skönaste dag; Fotografering med Alex på Frösöstrand.

Motiveringen lyder: Det vart sol, det var jag och Alex i en bil ut till en härlig plats där vi kunde snacka, umgås och fota. Det var super kul och det var verkligen skönt väder. Det var super nice!


Årets snygging;  Linda  i JämtNörd.

Motiveringen lyder: Linda har alltid roliga snygga och egen aktiga kläder. Kanske inte altid något jag skulle ha på mig själv, men det passar henne och speglar verkligen hennes personlighet. Jag diggar det så hon får vara årets snyggig.

Årets nykomling; Malin från Norge.

Motiveringen lyder: Jag träffade Malin första gången i Köpenhamn på ITC. Hon är en snäll tjej från Norge som jag gillar veldigt mycket och hon är super duper snäll.

Årets besvikelse; Att jag och anders bröt upp. 

Motiveringen lyder: Alltid tråkigt när det tarslut i en kärlekrelation. Även om det är för de rätta orsakerna, man kände sig rätt besviken över att det inte hade funkat. Jag hade gärna visat alla att distansförhållande funkar på riktigt, och visste det funkade till en början, men sen i ett längre perspektiv är det inte riktigt hållbart alltid.
 
Årets jobbigaste dag; Varandra upp för Åreskutan.

Motiveringen lyder: Jobbig och utymplig stig att gå på. Eller de var knappt någon stig, det var klippblock man skulle gå och klättra över flera hundra meter uppför. Det var nog årets fysiska utpressning. Shit, vad det vat jobbigt, men roligt och värt det. Nu behöver jag aldrig göra det igen xD.  
 
Årets resa;  ITC i Köpenhamn.

Motiveringen lyder: Ett minne och en upplevelse för livet. Kommer aldrig glömma upplevelsen, personerna, de nya vännerna man fick, ja, allt som hände den resan. Det var början på något nytt och det var en fabules resa!


Finns fler personer och händelser värda att nämnas, men detta blir nog mycket ändå och det är ju bara gobitarna man vill åt, men det fanns plats för en bevikelse, som min sagt var ganska stor, men ändock nödvändig. Året har varit fantastiskt och underbart. Jag säger bara, vilken sommar!

Kram på er!


Året 2009!

2010-01-03 @ 21:15:29
Jag tänkte sumera året 2009 nu under denna första vecka på det nya deceniumet.
Idag kommer årets bästa, sen kommer årets bok lista, boktips och även en årskrönika
kommer att komma. Jag har ju inte bloggat på den här bloggen hela året så det finns en del
som hänt i år som ni antagligen inte håller så stor koll på. Därför tänkter jag då sumera året för er.

Kram! och PS: god fortsättning på de nya deceniet.

RSS 2.0