Maybe if I try ?

2012-01-29 @ 20:58:58
Det var varit en kneppig vecka och en knepig helg.
Jag har följt både Sossarnas pressmöte och KD's extra insatta riksting. Så det har blivit en del politik som jag försök att lyssa till och ta till mig av. Jag vet egentligen inte varför jag följde KD, kanske för att lyssna på vad de kristna politikerna har att säga, eller kanske för att hoppas på att Hägglund skulle tvingas av gå. Jag hade nog kollat vilket parti det än var. Bara för tittandes skull och att jag önkar att jag vore mer poitiskt aktiv och engagerad. Att jag verkligen visste vart jag stod och vad jag tycker innom politik.
Jag vet att jag inte gillar den väg som Sverige har börjat på sedan 2006, men samtidigt tänkte jag då att jag hoppades Moderaterna skulle vinna, så de fick visa vilka de var och vad de kunde duga till. De skulle få en chans och jag gillade inte Göran Persson. Jag tror till och med jag sa, eller i alla fall tänkte att jag skämdes att vi hade samma efternamn. Hur som haver ändrades mina tankar ganska snabbt efter att moderaterna började möblera om i regeringshuset. Moderaterna fick sin chans som jag då ville, och enligt mig sumpade de deras chans och BORDE har förlorat valet 2010. De gjorde dem inte tyvärr, nytt försök 2014. De har gjort många saker som jag är starkt emot och det är tackvare att jag sätt och läst om deras misstag som jag börjat förstå vart jag står i politiken, ja inte på deras sida. Jag står inte för privatisering och utförsäljning av apotek, sjukhus och skolor. Jag står DOCK för att människor ska kunna ta egna initiativ, att människor är olika, att man ska kunna tjäna mer pengar en någon annan i koppling till nivån på sitt arbete och det är bra med konkurrens. MEN, det ska aldrig vara bekostad på de små människornas trygghet och välfärd.
Något jag läste nyss http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/01/den-amerikanska-drommen-finns-i-sverige.html
får mig åter på tanken om att jag inte vill leva i något wannabe-USA land. Jag vill leva i Sverige, ett fritt, demokratiskt och jämtsällt Sverige där vi håller varanadra om ryggen och hjälps åt om någon faller. USA är inget ideal land för mig, det är ett U-land. Att läsa om att en 12 åring kämpat mot canser och överlevt men att räkningarna efteråt blir så dyra att hennes familj tvingas att sälja huset och flytta. Mamman som söttat och tagit hand om sin 12 åriga dotter kan inte jobba, de får leva med vårdbidrag som inte räcker till. Det är hemskt och förfärligt (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14263216.ab) det får inte vara på det sättet. Vilken skuld känner inte detta barn? Och vad kan mamman göra? Hon gör bara vad varje mamma skulle göra. De har hamnat i en väldigt olycklig och oförutsägbar situation. De kunde inte beräkna att detta skulle hända, men på grund av det raserar hela deras hem och liv. Visst, i viss mån kanske man kan tänka att flytta till ett mindre kostsamt bode vore lönsamt för dem. Men det är inte poängen. Poängen är att just i dessa svåra situationer är det inte lätt för ett barn att bryta sig loss från ett hem och flytta, det är inte rätt. Och att vårdbidraget för att vara hemma med sin cancersjuka dotter ligget på 6000kr är SKANDAL. Jag är studerande lever på ca: 8650kr i månaden, det är lite pengar. Att på 6000 kroner försölja minst 2 personer, det är omöjligt i dagens Sverige. Det går inte. Finns ingen chans, oavsätt boende, måste man ha mat, kläder och allt annat nödvändigt. Kanske kläder, barn växer ju. Jag tycker det är illa i alla fall.
Nu får det vara nog tycker jag, både på moderat politik och på detta blogg inlägg som kanske inte får något direkt bra avslut, mer än att jag kommer svära högt åt den politiker som gör så att Sverige får Euro som valuta.

Illusion eller bara en dröm?

2012-01-27 @ 15:31:54

Illusion

by: Malin Lilian


My illusion is a dream, a dream that I dreamt before.

One day it happened, the dream felt real.

So real that I can touch it, really feel it coming closer.

 

My dream was an illusion, and I think am living asleep.

Breathing, thinking, living asleep…

I beg of you, do not wake me up!

 

My illusion guide my way and I have to ride along.

Along the way that it shows me, not knowing ware it ends.

The illusion takes a hold on me, I’m not able to do a thing independent, on my own.

 

My illusions growing bigger and takes it’s hold over me.

I can’t stop thinking about the dream I have, the illusion before my eyes…

I see it run away, I smell it and I can barely touch it… The feeling is intense…

 

My dream was my illusion and the illusion was a dream

It came and went and it still is here, holding its hands over me.

I can’t give up, I can’t give in and I can’t get away!

 

My illusion is perfect, all I would ever dream!

But if the illusion breaks I know I’ll fall…

The fall will be hard, flat on the ground… But I could say, “I’ve lived my dream”…

 

My illusion is not perfect, it’s an illusion of a dream.

But the illusion feels real, but it’s not a dream…

It makes me think, but I can’t think… The illusion strangling my atmosphere.

 

My Illusion is an illusion and nothing more or less…

Illusions can be faulty and horrible indeed…

Illusions can put people to the edge of everything.

So what can you believe?

 


Böckerna 2011, med tips!

2012-01-26 @ 23:08:50

Under året 2011 han jag trotts all kurslitteratur med att läsa en hel del andra böcker. Nedan kommer en komplett lista med dessa och jag ska även försöka ge tips till er om favoriter. Det blev totalt 25 "sköntlitteräraverk" som jag kunde sätta klorna i, och ca: 55 stycken böcker som kursliteratur. Alltså blev det inte mindre än 80 böcker jag läste 2011 minst.

Till tipsen !

Malin Lilians Boktips från 2011:

1.     Nybörjare på att läsa? Hon kom från Los Angeles av Carrie Weaver, den var jättebra. Det är en klassisk Harliquin roman med romantik och känslor. Den var väldigt fängslande och börjar tragiskt med en dramatisk händelse som får konsekvenser och de konsekvenserna leder till oanade möten, oanade känslor.

2.     För läslusen? The Host av Stephenie Meyer. Den är på engelska, svenska titeln är Genom dina ögon. Den är bra och den har ett annorlunda, nu ska vi se här hur jag borde formulera mig. Ett annorlunda tänkande och berättande. Handlar om själar om lever som parasiter och tar över människornas kroppar. Läser man den på engelska är de nog den boken jag skulle rekomendera en läslus. Sååå vida personen inte är ett Harry Potter fan som villl spy galla öve Meyer. Då rekomendera jag i stället The Wisdom of Harry Potter av Edmund M. Kern.

3.     Den som vill ha spänning och svenskt? Apelsinflickan av Lena Kallenberg, handra om unga flickor i Stockholm hur deras hårda liv är egentligen. Vad de kan bli tvunga att göra för att få pengar för dagen. Den är spännande, gripande och en av de få svenska böcker jag läst i år som inte tillhör att jag är Historia nörd och bestämde mig för att plöja Herman Lindqvists Historien om Sverige.

4.     Deckare då? Jag är egentligen ingen deckar typ eller det beror på. Och i år har jag smalnat av mitt läsande. 7 av böckerna är Harry Potter, ytterligare 4 är analyser av Harry Potter böckerna och 8 är skriva av Herman Lindqvist och handlar om Historia enbart. Där har du 19 av mina 25 lästa böcker. Då blev det vara sex kvar. Så jag har inte läst någon ren deckare, men däremot är Harry Potter and the Chamber Of Secrets av J.K. Rowling så gott som en fantasydeckare. Try it out ;)

 

Lästa böcker under 2011:

Harry Potter and the Philosopher's Stone - J.K. Rowling.

Harry Potter and the Chamber Of Secrets - J.K. Rowling.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – J.K. Rolwing.

Harry Potter and the Goblet of Fire – J.K. Rolwing.

Harry Potter and the Order of Phoenix – J.K. Rolwing.

Harry Potter and the Half-Blood Prince – J.K. Rolwing.

Harry Potter and the Deathly Hallows – J.K. Rolwing.

Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats – Eli Levén.

Victoria, Drottning med tiden – Herman Lindquist.

Den andra systern Boleyn - Philippa Gregory.

Harry Potter On Location - J.P. Sperati.

The Magical Worlds of Harry Potter - David Colbert.

Apelsinflickan - Lena Kallenberg

The Wisdom of Harry Potter - Edmund M. Kern.

The life, death and resurrection of Harry Potter - John Killinger.

Hon kom från Los Angeles - Carrie Weaver

Lucia, Lucia - Adriana Trigiani.

Från islossning till kungarike, del 1 av historien om Sverige -  Herman Lindqvist.

Gustav Vasa och hans söner och döttrar, del 2 av historien om Sverige - Herman Lindqvist.

När Sverige blev stormakt, del 3 av historien om Sverige - Herman Lindqvist.

Storhet och fall, del 4 av historien om Sverige - Herman Lindqvist

The Host - Stephenie Meyer.

Nyttan och nöjet, del 5 av historien om Sverige - Herman Lindqvist

Gustavs dagar, del 6 av historien om Sverige – Herman Lindqvist

När riket sprängdes och Bernadotte blir kung, del 7 av historien om Sverige – Herman Lindqvist

Såå det är litteraturlistan över 2011. Kanske uppdaterar med vad jag planerar att läsa under 2012, oj oj... XD Jag vet inte hur jag ska hinna och orka läsa allt jag vill läsa. Det är lite jobbigt faktiskt. Att prioritera bort böcker, eller att läsa. Alltså jag menar, prioritera bort att läsa för allt annat man ska göra.
Kram så länge.

Hojhojhoj...

2012-01-26 @ 21:57:16
Shit vad ont i fötterna jag fick xD
Jag har haft föreläsning idag, om Grekland och lite Rom. Antiken närmare bestämt så vet även ni var i Historiens virvarv jag befinner mig. Jag har inte lyckats plugga mer idag för jag provjobbade på Nations caféet Majkens. Det var ganska kul, men mycket att göra vid stägning. Så det blev typ 2 timmars övertid, plus att jag fick vänta på bussen, så var inte hamma fören närmare 21 och kunde äta middag xD Det var kul, men mycket att göra på slutet som sagt. Men lär man sig det, går det nog fortare. Ska jobba en gång till på måndag, innan JAG bestämmer om jag vill jobba där eller inte. Dock får jag inget betalt för det, men man lär känna folk, har något att göra, får erfarenhet och dessutom en VIP-kort in på typ alla fester.
Morsning !

Årets bästa med Salazar ^^

2012-01-23 @ 22:37:29

Årets bästa var det, en liten tradition ^^Tänk på att jag måste välja någon, eller något.

Årets Bästa tjej: Agnes "Godric Gryffindor" Olsson

Vi vissat mod, humor, intellet och riktigt ledarförmåga! Nej, ärligt talat min BFF Godric så är du bäst! Det finns ingen annan som jag kan kalla BFF med samma känsla och samma innebörd. Du en en fantastisk tjej med drömmar, mål och en brinnande glöd. Du är inspirerande och jag är glad att ha dig som vän. Och som den gången vi träffades första gången och de slutade med att vi låg i sovsäckar skavis i en gammal soffa i en fritidsgård i Täby 2009, har jag aldrig sovit så gott i hela mitt liv! Vilken sömn! För att pointera så tror jag aldrig vi delat sova eller säng där efter ? O_o Märkligt då vi båda sover väldigt bra då xD. Jag skriver inte det här för att diskutera våra gemensamma sov vanor utan för att tacka dig för att du är min BFF Godric for ever!

Årets bästa kille: Lillebror Åke


Vilken kille, vilken hjälte! Det finns ingen mysigare, bättre och mer fantastiskt lillebror än han. Man har alltid roligt med honom, han skrattar och skämtar. Han är smart och säger så kloka saker att man häpnar. I år får han vara årets bästa kille för att jag tycker om honom så mycket och saknar honom när vi inte längre bor under samma tak. Och det var jätte mysift, men häktigska dagar då han kom och hälsade på mig runt Harry Potter-konvent Portkey. Tack för att du stod ut att vara med under de sista förberedelserna inför konventet och tack för att du är min lillebror!  *kram*


Årets bästa kväll: Midnattspremiären av Harry Potter and the Deathly Hallows

Ehm, det var Awesome, nördigt och midnattspremiär!!! Jag och Annie sov på vandrarhem i Växjö by the way.


Årets ABSOLUT bästa vän: Annie "Helga Hufflepuff" Jensen


Hjälp. Vart ska jag börja? Annie. Vad vore mitt liv utan dig? Ja, tomt och tråkigt. Du är en fantastiskt vän och jag är glad att jag fått chansen att lära känna dig ännu mer det här året. Hur du sedan jag flyttade in i Ormbunken kommit på spontan middag 6-8 gånger i månaden. Det är awesome! Vegitariskt med dig Annie, är inte som med någon annan. Dagar då vi blir arg på varandra finns knappt. Men nog kan vi ha mindre konflikter, vara oense om saker och ack vilken debatt som inte går över en timme existerar inte. Dagar då vi är trötta, less på allt och bara allmänt opepp står vi ut med varandra! Ber man om en tjänst hjälper du gärna, ber man en gång till hjälper du gärna och ber man gång efter gång så att man nästan ska skämmas för att man ber så ofta så hjälper du gärna om du kan! Att åka tåg med dig är inte som med någon annan. Att sjunga Wizard rock med dig är inte som med någon annan. Att dricka magiskt te med dig är inte som med någon annan. Att vara kompis med dig är som ingen annan vänskap! Du är bäst och du ställer upp jämt! Jag saknar dig nu när vi inte kan äta vegetariskt ihop lika ofta längre för jag flyttat. Men 2011 hade varit himla tråkigt utan dig. Tack för att du finns, min egna Helga! PS: Tack för att du saknar mig tillbaka <3 :DS


Årets roligaste minne: Portkey 2011

Nog för att jag oftast var överallt och ingenstans. Eller att jag var hysterisk, eller stressad så var Harry Potter-konventet Portkey någon av det roligaste jag gjort. Även om det som arrangör är något helt annat än som deltagare. Bilden här ovan ilustrear hur jag i skepnad av Salazar Slytherin pratar med Greger i skepnad av Bellatrix Lastrange om hur fantastist min orm Sigmund är (som jag sedan gav till Årets Slytherinare).  Det var 4 fantastiska dagar med alla deltagare, prefekter, husalfer och oss Head of House. Det var en rolig process att skapa Portkey, även om det var mycket jobb och närmare ett års planering. Det är en erfarenhet jag kommer att le, sucka, stonka och skratta åt. Det har gett mig mer självförtoende och blodad tand på mer evenemang signerat Malin.


Årets skönaste dag: 5 juli 2011


Att i lugn och ro (i alla fall nästan) ha en dag på stranden med lillebror. För övrigt den enda dagen den sommaren som jag spänderade på stranden. Jag hade inte tid. Jag skulle plugga sommarkurs, jobba och planera event. Hur som haver var det en soft och spontan strand vistelse då min kompis Evelina undrade om vi ville hänga med till stranden och de ville lillebror, så vem är jag att neka? ^^ Det var jätte soft och så åt vi Kebab eller hamburgare efteråt. ^^ Sen på kvällen så lillebror resa vidare till nästa syster i Stockholm. Han hade visst en späckad sommar han också ^^

 


Årets snygging: Min tattuering


Den blev jättefin och jag är jätte nöjd !!! ^^


Årets nykomling: Ingrid, Hanna och Lovisa.

Uppsala tjejorna ni får dela på denna ära. Hanna och Lovisa syns på bild, skär tårat för deras förlovningsdag. Ingrid brukar ju inte vilja vara med på bild, plus att jag inte hittade/hadde någon på er tre ihop. Men vilka toppen tjejer ni är. Är glad att ni kom till Portkey och att jag fick lära känna er och ha er i mitt elevhem. Ni är alla fantastiska individer med fantastiskt karaktär, färg och personlighet. Så olika, men ändå så lika är ni. Jag tycker om att umgås med er och det är aldrig tråkigt. Hoppas jag kommer får fortsätta lära känner er ännu mer under 2012 nu jag också bort i Uppsala.


Årets bästa köp: Min gröna klänning!

För att den är så fantastiskt fin, en riktigt dröm!


Årets sport: Quidditch

Awesome!!! ^^


Årets resa: Göteborg

Resan med Annie till götet och gå på Wizard Rock konsert. Samt gå på Norstan och SF-bokhandlen. Det var super duper nice och på tåget kom även Chidney och åkte. Sedan på konserten fick jag träffa massa nördar och min Godric <3


Årets Lycka: En riktig NÖRDIG midsommar.

Som får symboliseras av den extremt goda, men mäktiga nördiga kladdkakstårtan vi gjorde till efterrätt. Midsommar firades med Annie och Marre. Det var underbart kul. Vi hade trerätters och tal, då vi snappsade läsk xD Väldigt inte smart, men bättre än alkohol. Då både Annie och Marre var under 18 och jag inte dricker så funkade det otroligt bra! Det är också första midsommar utan att fira med familjen för min del, det är ju ett minus faktiskt, men det är ju så att bli stor. Så jag böjd hem Marre och Annie till mig på Midsommar kalas. Och vilket midsommar det blev med tal, midsommarkrans i håret (som Annie lärde mig göra xD ) och allmänt sätt MAGISK midsommar på alla sätt! Det var en riktigt lycklig kväll utan några som helst bekymmer!

Så det var "topp" listan för 2011.

Årskrönikan med brist på fantasi.

2012-01-23 @ 20:27:18
Året 2011, magiskt  !!!!



Övrigt som har hänt i år:
  • Jag klippte lugg efter många om och men
  • Jag var nykter alla 365 dagar
  • Jag har blivit titulerade Salazar Slytherin i någons telefonkontaktlista
  • Jag var en av arrangörerna för Harry Potter-konventet Portkey 2011, där var jag Head of Slytherin och skådespelade som Salazar Slytherin i en pjäs jag också var manusförfattare till
  • Jag återvände till Kramfors efter 2 år för skrivar verkstad
  • Jag kom på att jag ville flytta till Uppsala och börjar plugga historia i stället.
  • Min lillebror fyllde 11år och därför gav jag honom Harry Potter and the Philosopher's stone
  • Jag fick VG på B-uppsatsen i Media- och kommunikationsvetenskap
  • Jag läste sommarkursen Harry Potter och hans världar
  • Den arabiska våren
  • Kronprinsessan blev gravid
  • Jag lyssnade inte på julmusik fören den 1 december
  • Jag var med i "tävlingen" NaNoWriMo och klarade den. 50 000 ord ^^
  • Jag fick många nya kompisar via Harry Potter
  • Jag var i Göteborg 2 dagar för att lyssna på Wizard Rock
  • Jag åt Sushi mer än en gång
  • Det var svält på Afrikas horn
  • Lasse Brandeby dog
  • Therese Alshammar tog VM-guld i 50 meter fritt ^^
  • Jag har varit med i tidningen 4 gånger (minst) och radion 2 ^^
Som sagt. Med lite brist av fantasi ^^
Men jag ska se om jag kan vara bättre till nästa år.
Och åretsbästa grejer är på G. Innan 1 februari ^^ LOVAR !!!!
<3 <3 <3 <3

Första föreläsningen.

2012-01-16 @ 18:17:50
Idag har jag varit på den första föreläsningen i Uppsala.
Den handlade om människans historia fram till medeltiden.
Alltså om människan som varelses utveckling, utvandringen från Afrika och
hur vi gick från jagande nomader till bofasta bönder.
Det var ganska intressant faktiskt och föreläsningen hölls av en pensionerad professor från
arkilogiska institutionen xD Fast han var väldigt bra föreläsare och han verkade vara aktiv på universitetet
fasta att han säkert är en bra bit över 70 år. Roligt med engagerade männsikor!
Sedan begav jag mig till City för att träffa släktningen Cicci och vi gick till Subway, åt och snackade i ett bra tag.
Det var super trevligt.
Ska se om jag kan få till en årskrönika den här veckan... Vi får se ^^xD

Hey Uppsala.

2012-01-10 @ 18:07:33
Hejsan.
Nu är jag i Uppsala på riktigt. Imorgon ska jag iväg till Universitetet för att registrering.
Idag har jag packat upp kartonger vilket är både roligt men jobbigt. Flytten till Uppsala har gått bra, men det
finns många känslor. Nervositet, spänning och en irronisk sorg. Jag flyttar hit för att uppfylla en dröm, men jag lämnar Kalmar där hän för stunden, alla minnen jag fått de senaste 1,5 året jag bott där. Och Annie. Min kära vän som jag inte längre kan umgås med spontant och sporadiskt. Nu bor vi 50 mil ifrån varandra, helt SJUKT !!!
Så det är lite jobbigt att flytta ifrån så fina vänner som jag har i Kalmar, och naturligt vis är ni fler än Annie, även om hon fick vara ett exempel just nu. Jag är trött i hela kroppen efter allt slit. Men när jag återhämtar mig så blir detta nog prima !!! :D
Bilder och annat kommer om ett tag.
Även så årskörnikan får vänta lita.

Happy New Year !

2012-01-01 @ 20:07:35

RSS 2.0