S_S S_S

2011-02-26 @ 15:49:13


Idag...
Idag...
Idag är det lördag.
Idag är det lördag och jag mår fint.
Sov lite konstigt i natt, jag antar att de beror på att jag är ovan min nya lägenhet.

Jag var och skrev en omtenta i Strategisk Kommunikation imorse, det gick vän okej.
Men det är jätte svårt att veta, för att läraren hade lyckats att göra om tetan ganska mycket.
Vilket fall på vägen hem gick jag förbi Ica Maxi som jag för övrigt börjar gilla skarpt.
Jag har inhandlat lite komliterande matvaror på sådan som jag glömde sist jag handlade.
Jag har provat och försöker lära mig göra latte hemma. Det går rätt okej, tror jag. Första gången var
de jätte gott (det vill säga igår), idag var det inte lika gott. Men övning ger väl färdighet.

När jag var på Maxi så hittade jag en billig fin rödhårfärg, så nu har jag färgat håret igen, nu är det ännu rödare än innan :D



Och det här är mitt stora badrum!



Riktigt najs och skönt med stort eget badrum.

Ha de!


I Like To Movit, Movit... Movit!!!

2011-02-23 @ 12:49:21

HOLY MACKARONY, nu bor jag i min nya lägenhet i Kalmar.
Käns så sjukt skönt. Jag åkte in till Kalmar från Öland vid 8 igår morse med tankarna
på att kanske, kanske kunde jag flytta redan idag. Jag åkte ut till lägenheten för slutbesiktningen.
Allt gick fint och därifrån går jag med nycklarna... Det kändes sjukt.

Så jag gick till OK-macken en bit bort och hyrde en combi...
Sen körde jag till Öland för att fylla bilen till både bredden och höjden. Halvvägs av packande inser jag att faan, att får inte plats, eftersom älskade RödaBlixten (min cykel) naturligtvis inte skulle bli lämnad kvar att allt infår plats. Jag och Jessica, en tjej som bor på Mörby hjälpte mig packa de sista och vi körde till lägenheten och packade ur. Sedan körde vi till IKEA för att köpa kastruller, stekpannor och säng så att jag kunde börja bo på en gång. På IKEA käkade vi även mat, det behövdes...

Sen lastade vi ur i lägenheten och körde för att hämta Stephen och sen till Öland för att lämna hem Jessica och för att jag skulle ta de sista sakerna. BYE BYE Camp Mörby, men nu är jag en Kalmarit!!!

Det kändes i ryggen igår vid 01:00 då jag gick och la mig efter jag åkt hem med Stephen.
Stephen hjälpte mig få ihop sängen, pallen och själv skruvade jag ihop ett litet bord. Så där mellan 22 och 00 på en tisdags kväll. Är det inte underbart??? Diskat upp nästan allt porslin som jag redan har och så har jag ominvigt kaffebryggaren, MUMS!

Puss på er, bilder kommer snart ^^


Somethings happening, Something is in the air!!!

2011-02-15 @ 12:51:58

Hejsan...
Jag måste säga att sofar har februari varit den bästa månaden på länge.
Det var helt totaly AWESOME när Syster Yster Maria var på besök. Vi hade jätte kul
och mysigt. Provade sängar på IKEA och kollade in slottet. Prata livets allvar, skrattade och
drack grönt te.



Så jag fick visa Maria hur mitt liv nere i Kalmar och Öland är. Det var kul, skönt
och kändes verkligen som om jag behövde dela med mig lite med någon ur familjen.

Som ni kan se är det lite gräs plättar överallt.
Våren har börjat komma så smått, men i helgen som var snöade de lite och igår
var det julstämning på stan då de föll pudersnö och var bäcksvart ute.

Ja, igår var det alla hjärtans dag och jag var inte ensam... Jag var på middag med någon.
Det känns spännande, nytt och jag vet inte riktigt vad som kommer att hända. Blir det något
mer än det är nu, så kommer ni få veta, men just nu vill jag bara njuta av känslan.
Nykär, förälskad? Jag vet inte, men "It's something in the air" for sure...

Nu ska jag plugga, för det är tenta på torsdag... 
Kände dock att jag var tungen att blogga lite eftersom det är typ en vecka sedan sist... 
Man måste ju hålla blogglivet igång också, även om det inte får ta upp mer tid än man har... 

You Get What I Mean! 

/ML 

Jag saknar mina flätor...

2011-02-07 @ 10:43:22




Waving...*suck* ...

2011-02-06 @ 23:09:10


Skulle skriva ett jätte kul och väldigt intressant inlägg om republiken Jamtland som finns i mitt hjärta och själ även om jag nog aldrig kommer bo där igen. Men så laggar datorn och hucks flucks så är allt jag skrivit borta. Jag blir så less, det är inte första gången det händer heller. Jag börjar bli riktigt irriterad på det, men jag orkar inte skriva allt i Word först.

Det jag tänkte skriva om var den illusion om Republiken Jamtland som flera genarationer av Jamtar har byggt upp och håller vid liv. Alla är inte med, de finns dem som är det och de finns sällan några så patriotiska människor som vi. Speciellt då under sista kvällen på StorsjöYran, då presidenten håller sitt tal och vi står där som in trans viftande på Jamtlands flaggan med det egna sigillet som vi fått av Norska kungen när han gav oss självständighet efter ett krig och sedan ropandes "Jamtland, Jamtland jamt och stand'ut, jamtland, jamtland jamt och stand'ut".

Jag gillar illusioner, men ofta kanske vissa människors illusioner blir förstora och det är väl då som folk får psykiska störningar så man ska aldrig låta de gå för långt. Men annars kan illusioner vara bra, men ibland om de spriker ja då kan det göra ont. Om man bygger upp en illusion om hur man tror att något är eller ska vara och sen så när illusioner motbevisas starkt så faller man platt på marken utan att kunna ta emot sig med händerna och det gör ont... Beroende på hur illusioner är för visso. Är det en illusion som säger att något är dåligt och som sedan motbevisas till något possivt då får man lyckorus i stället, det är dock något mer uppskattat.

Annars så tycker jag om illusioner, så länge de förbli illusioner, eller illusioner som sedan visar sig vara bättre än vad jag först trodde. Vi får väl se hur Edinburgh ter sig när jag åker dit. När gör jag det? Ja, det återstår att see!

Adjos!

PS: IMORGON KOMMER SYSTER YSTER MARIA!



Nothing as the love between us!

2011-02-03 @ 11:28:18



Jag saknar alla mina syskon, vi är så fina!


You know, THAT day?!

2011-02-02 @ 23:31:51

Hej.
Shit ponfitt vilken dag...
Okej, vaknar vid halv 8 och kliver upp. Gör mig i ordning och går ner för frukost i köket. Sitt där nere, med kaffet och små pratar med andra som bo här. Plötsligt blir klockan närmare och närmare tiden bussen går och jag sitter där lugn men säger två gånger i minuten att "måste nog gå upp snart, bussen går ju om...".
Till slut säger jag "måste nog gå upp snart, bussen går ju om... SHIT jag har ju inte ens tagit på mig kläderna"... Ja inte riktigt så, först ska jag påpeka att köket ligger i källaren, och "gå upp" betyder gå upp på rummet och "kläderna" menas med ytterkläderna.

Jag skyndrar mig halvstressad till bussen kommer dit som nr 3 av 4, vi var 4 personer i köket och alla skulle med bussen. Sen kommer jag in till Kalmar efter en otroligt seg bussresa över bron som aldrig tog slut. Därifrån ska jag ta mig till Parkgården, ett äldreboende där jag skulle söka jobb, efter tips av en kompis mamma (TACK!) och det tog en stund att hitta. men tillslut hittade jag och kom i tid. Där lämnar jag fram CV och börjar berätta lite om mig själv, svarar på frågor och så vidare. Sen räcker chefen över ett papper och säger, "Ja, du vet ju vad tystandsplik innebär", jajjamen det vet jag! *drar igen dragkedjan över munnen, låser och kastar nyckeln*. Sen så fortsätter vi prata lite och sen vill hon jag ska skriva under ett papper till, ett anställningsbevis! Jag hade fått jobbet!!! Sweet säger jag bara, nu blire jobb på äldreboende större delen av sommaren. Bättre än inget och bättre än det mesta, jag är nöjdast i världen!

Sen träffar jag Annie och vi skulle fixa lite saker för Harry Potter konventet Portkey 2011, eftersom anmälan öppnat och vi ibland inte riktigt vågar ringa viktiga samtal själv. Sen åker jag hem till Öland, men på bussen så kliver Rosa på, mycket trevligt. Sen kommer jag fram, går till OK för att hämta paket som kommit dit, men böcker.

När jag kommer hem finns även ett paket till mig i huset, YES! Nu har jag alla böcker (en av böckerna till nuvarande kursen har varit väldigt försenad). Sen så skulle jag ju byta rum, och idag kom gubbarna och fixade till sängen (har du mer dubbelsäng i fyra veckor framöver) så efter det dags att flytta över alla saker som ännu inte hunnits med att flytta över. Ja, det tog sin stund, men nu är allt överflyttat. Men jag skulle hinna plugga?

Så runt klockan 22 går jag ner i köket, värmer på middags mat som förövrigt var en fryspizza, satt mig ner i min nybäddade dubbelsäng och började plugga... Gick inte så vidare, men det löser vi imorgon...

Nu precis ringer en tjej som bor här ute, vars bil jag typ lånar för hon ska festa och vill hon skjuss, så nu bär jag av till Kalmar igen.. Hon tänkte ta taxi, men snäll som jag är sa jag att händer något, ring så löser vi det. Nu ringer hon och säger att alla hon festar med raggar upp folk och ska sova i Kalmar, sååå! Nu får jag åka och hämta henne, I don't mind!

Sova vad är det????

Puss...


Ledare i ÖP! Revolution!!!

2011-02-01 @ 10:09:10

Gick in på den kära hemsidan op.se för att hålla koll på vad som händer där hemma
bland familjen och vännerna i Östersund. Först möter jag en bild på akutmottagningen på
Östersunds Sjukhus fylld av rök. Det hade tydligen smällt till där och nu kom det rök. Mystiskt...
Eller dumt? Korkat? Ja, varför sabbotera vid ett sjukhus? HALLÅ!!!

Sen blädrar jag vidare och hittar en ledare.
En ledare som diskuterar diktatorer, sociala medier (typ, internet hemsidor) och de revolutioner som just nu håller på i Egypten och Tunisien.

Han som skriver ledaren säger att "De sociala medierna tycks ha blivit en folkets armé, hittils utan motvapen" och det är nog rätt sant. Det är mycket lättare nu att via internet söka information, dela information och berätta om förtryck för omvärlden. Men också bestämma träffar och möten för demostrationer. Något som inte alls var möjligt för 25år sedan.

Jag tycker att det är bra för det egyptiska och tunisiska folket att de fajtar för sin frihet, sin demokrati, sina rättigheter och att de står förenade. Att de tillsammans vill uppnå en förändring och att de säger ett tydligt nej till deras nuvarande presidenter. Att de inte går på deras påstådda demokrati längre, utan vill ha riktig demokrati på riktigt. Visst, nu är det kaos ett bra tag, men efteråt kommer det nog säkert bli jättebra. Jag tror allt alla länder ibland behöver lite revolution mot makthavarna och de som har den politiska makten. Även i Sverige så skulle det kanske vara nyttigt med ärliga demostationer och revolutioner innom politiken.

I Sverige skulle jag gärna se att vi faktiskt försvarar vår välfärd, nu när borgarna som har makten vill försöka avveckla den och göra den betydligt sämre än den varit och borde vara. Även om Sverige är en välbergat och bra land, men en ganska högstandard innom mycket så finns det ofantligt mycket mer att göra. Och jag vill inte se den välfärd som finns kvar förfalla. Folk kanske tror att skattesänkningar är värt det, men i det långa loppet så är det inte så. Och borgarna gör Sverige mer och mer till ett USA junior, där det är var man för sig och att allt kostar pengar och pengar är allt som räknas.
Är det ett land vi verkligen vill leva i? Jag är inte så säker på att jag vill det.

Jag vill leva i ett land där skola och sjukvård är för alla efter de behov man har.
Att alla ska ha plats på ett äldreboende när tiden kommer och att om man behöver en operation
så ska väntetiden inte vara 2 och halvt år. Jag vill att mediciner inte ska kosta skjortan, utan är man sjuk och behöver medicin så ska man ha möjlighet att köpa den. Jag tycker inte att det ska vara 30 barn på en avdelning på dagis, det räcker med 18. Jag tycker att, ja jag tycker mycket, men jag vill att man ska kunna hjälpas åt. Så inte någon har det jättebra och andra jättedåligt. Utan folk kan ha det mer eller mindre bra (självklart ska man kunna tjäna pengar och att ha mer pengar och jobba flitigt ska löna sig) fast att ingen ska behöva ha det jätte dåligt. Lite Robin Hood principen, ta lite av de rika för att hjälpa de fattiga. Jag känner att det är både medmänskligt och logiskt. 

Det finns mycket man kan göra i många länder, det finns alltid utrymme för förbättringar...
Men jag känner att jag just nu inte kan ta det här längre...

Mvh ML.

The shortest month of the year, every year!

2011-02-01 @ 09:37:55

1 februari idag.
Det betyder mycket.
En månad in i det nya året.

Anmälan till Harry Potter Konventet Porkey 2011 öppnar!
Jag kommer flytta in till Kalmar denna månad och ja, även denna kortaste
månaden på hela året så är också alla hjärtans dag, kanske ska jag även få
dela den med någon? Vad vet jag. Men en ny månad betyder nya utmaningar
och nya upplevelser. Hela världen är öppen och jag ska försöka blogga mer. 

Har lite mycket och göra i mellan åt. Som att just nu sitter jag på en föreläsning. 
Men sen också ska jag byta rum ute på Öland, för mitt rum är så kallt.
Så det ska jag göra ikväll.

Juste, om en vecka kommer äldsta syster Maria och hälsa på mig också.
Så det är massor av kul denna månad.

Har också kommit fram till att Socialpsykologi är väldigt intressant.
Hur vi egentligen fungerar i sociala sammanhang.

Sen när jag flyttar så kommer jag få ta hand om min kompis katt Thea. Det kommer
bli spännande och kul, jag tycker om katter. Jag vill prova på att ha katt innan jag köper en
egen och få ta hand om den i 16år och tröttnar efter 2 år.

Längtar verkligen efter min lägenhet nu. Ska bli så skönt.

Over and Out!




RSS 2.0