As dreams build your platform, we fallow the train anywhere...

2012-03-28 @ 23:03:51
Hejsan.
På vägen till gymmet idag så hade jag en underlig konversation med min kära vän Annie. Visste ni föresten att hon var på besök nyligen? Inte? Ja, det är det jag ska komma fram till. Hon sa att varje gång jag pratade med henne så hade jag något på gång, antingen berättade jag om tusen saker jag gjort, eller tusen saker jag skulle göra innom den närmsta framtiden. Eller så grubblade jag över alla de miljarder av saker jag vill ha gjort innan jag fyllt 30...
Jag fyllde nyss 21, för 8 dagar sedan. Jag kanske uppdaterade om det, eller gjorde jag inte det?
Grejen är ju den att jag har så mycket saker hela tiden, eller det känns så, som att jag nästan inte har tid att läsa eller skriva längre. Inte ens blogga. Fast samtidigt känns det som om jag inte gör något alls och att jag inte har tid för något och ständigt är lite stressad. Medan jag gör något är jag redan påväg till nästa moment av dagen. Om det är att hålla koll på klockan tills bussen går, eller om jag ska laga mat eller vad som helst. Jag kan snegla på klockan från kurslitteraturen och se att det borde vara matdags snart och då börjar det... Nästa så det kliar i hela kroppen sitter jag och funderar över om jag ska gå och laga mat nu, eller sen. Jag konsaterar att jag inte är hungrig just nu och fortsätter plugga. Men medan jag sitter och pluggar med bara halva hjärnan, för den andra halvan lagar redan maten... Den tänker på klockan, om jag är hungrig nu, eller inte? osv.
Det känns som om jag sällan verkligen är här och nu, inte tänker på vad jag ska gör sen, när jag har gjort det jag gör nu färdigt. Så, när jag skivit färdigt det här inlägget ska jag sova. Och imorgon ska jag plugga, men vad ska jag ha till frukost? humm.....

/Malin

A story to tell or something to say...

2012-03-16 @ 19:48:12
Jag har nu inte bloggat typ en vecka. Den här veckan har jag införskaffat gymkort, jag har suttit på Carolina Rediviva tre gånger och läst kurslitteratur. Det har varit väldigt, väldigt bra måste jag säga. Väldigt rogivande miljö och man sitter bland väldigt många andra studenter som alla har musik i öronen och ögonen nersjunkna i en bok, eller knappande på en dator.
Idag kommer Annie, nu om två timmar typ och det ska bli jättekul. Hon ska vara här hela helgen och ha trevligt.
På lördag ska jag ha en liten middag för att jag fyller år nästa vecka och sedan på söndag blir det lite nörd-träff. SÅ det blir en väldigt nördig helg.
Kursen som vi läser nu handlar om nya tidens historia,  år 1500 till 1800 ungefär. Så allt från Svensk stormaktstid, häxprocesser, Franska revolutionen, Peter den Store i Ryssland till koloniseringen av Nord Amerika. Ska bli intressant och Sverige får en större betydelse internationellt än innan.

Longtime ago, I bloged.

2012-03-09 @ 19:14:15
Hej på er alla mina vänner.
Jag ber verkligen om ursäkt för det dåliga bloggandet för jag har verkligen inte haft ork eller tid, eller vetskap om vad jag ska blogga. Det har varit mycket hela, hela tiden och när man inte gjort det på länge så blir det ganska lätt att fortsätta inte blogg. Jag skulle kunna berätta om min periodvisa pluggångest, eller om att jag åkte hem till jämtland en helg för att fira kusin Peckas 20års dag (Grattis igen!) och umgås med pappa och Annica (tack för den goda maten!). Eller så skulle jag kunna blogga om att medeltiden är ganska kompliserat. Eller om att jag fått en ny egen lägenhet som jag ska flytta in i första juni. Jag skulle också kunna nämna att mamma och lillebror har spenderat större delen av lillebrors sportlov hos mig. Även att min storasyster Sara har varit på besök, samtidigt som Mamma och Åke. Jag kan berätta om att jag köpt ett stort världshistoriskt atlas. Eller att jag inte har haft tid eller ork över för att hobby-läsa. Har dock kommit igång och ska börja planera ett nytt Harry Potter evenmang. Kan jag andas snart? *andas*. Och så kan jag säga att jag hoppas Loreen vinner Melodifestivalen imorgon och vi ska ha en släktträff imorgon här i Uppsala, vi har många släktingar i Stockholm och Uppland så vi ska dra ihop ett gäng och äta middag tillsammans på Thai-sushi buffé.
Så mitt liv har varit ganska fullt upp och visa sekunder gör jag inget, andra sekunder ska allting göras på en och samma gång. Väldigt ehm, mycket helt enkelt. Men jag har inte riktigt varit i balans tror jag. Eller jag vet inte. Jag vill så mycket, men hinner med så lite. Det är tråkigt, men jag har sökt ett sommarjobb idag, gått på Tropiskaväxthuset och bokat läkartid. Mycket bra! *andas*.
Jag har på 2 månader och 2 dagar i Uppsala avklarat två av fyra delmoment i Historia A kursen (såvida jag klarade den sista tentan). Och det är påsk snart, eller ja, jag fyller om typ 2 veckor. Skulle inte bli förvånad om jag för en gång skull, glömmer bort det. Mitt i allting annat så glömmer jag bort att jag fyller år. Nej, det tror jag inte att jag gör, men det känns nästan så. Märkligt...
Så, till poängen med detta. Vad skulle jag blogga om? När skulle jag ha tid att blogga? När skulle jag veta vad jag skulle blogg om? När skulle jag sätta mig och komma på något att blogga om?
Är det konstigt att jag inte riktigt bloggat på ett par veckor?
Medeltiden i all ära, men det var lite mycket känns det som. Och jag skulle gärna berätta för er om allt det jag lär mig. Mycket av det är riktigt häftigt och kan sumeras i en sak, västvärlden vore ingenting utan asiens uppfiningar. Glöm Romariket, Kina! Kina är guldgruvan till allt. Kina var först med allt, och Kina var till långt in på 1700-talet det mest utvecklande och välfungerande riket i hela världen.
Peace Out!

RSS 2.0