Studie... Studie... Studie... Studie...

2011-09-22 @ 21:47:36
Hejsan.

Dags att skriva något igen, men det är tentatider. Första tentan innom blocket för statsvetenskap.
Svensk och jämförande politik, mest om EU-politik faktiskt. Jag börjar få koll på grejer och jag börjar bli riktigt bekväm på Universitets Biblioteket, har suttit där massor av timmar flera timmar den här kursen för att konsentera mig bättre, studera med klasskompisar och så vidare.
Och jag har ätit mycket soppa, det är gott och jag gillart!

When I have nothing ells to say...

2011-09-20 @ 18:36:30
Tiden går fort fram. Det märks verkligen att hösten har ankommit.
Det är bara runt 12-25 grader ute på dagarna, om solen inte råkar steka.
Det är dags för terminens fösta tenta om lite mindre än en vecka. Nästa tisdag.
Dags för att se om man lyckats lära sig något om EU:s och Sveriges politik.
Har varit ganska mycket på bibiloteket denna kurs, det är faktiskt väldigt trivsamt och bra.
I alla fall om man tar med sig en matlåda eller så. As nice faktiskt. Så det ska bli en BRA vana.
Sedan har jag kommit igång reltativt bra med träningen och mitt hår har blivit "så långt" att jag faktiskt kan göra två korta flätor. Inte illa.
Vi kommer för varje vecka allt närmare en faktiskt substans och möjlighet till genomförande av projekt Julbal !
Mycket är hemlighetstämplat än, men det kommer antagligen bli great !
Mvh Malin

Title-unknown

2011-09-14 @ 19:12:36
Idag var det föreläsning, vi gick mest igenom saker om EU olika instutitioner som parlamentet, ministerådet och kommittéen. Deras olika funktioner och så. Det är egentligen inte speciellt intressant, men det kanske kan vara bra att ha ett hum om hur det fungerar. Jag känner mig ganska små trött och inte alls inspirerad för någon särskilt. Det är ganska trist.
Men jag är ändå glad idag, för jag beställde biljetter hem till Östersund i November. Ska bli skönt att åka dit och jag fick biljetterna till ett bra pris. Nu gäller det bara att boka in så man hinner träffa alla och plugga samtidigt! Men det ska nog inte vara några problem. Både lillebror, äldsta syster och pappa är glada jag kommer hem. Det är skönt! Man vill känna sig så där lagomt saknad.
Tränade igår och ska nog träna imorgon, och imorgon ska jag till biblioteket för att studera. Måste komma igång.
Har hamnat i en lite slöperiod där jag inte tar mig tiden, orken och engagemanget som behövs. Men det löser sig bara jag verkligen sätter mig ner och gör det! Det går liksom fram och tillbaka hela tiden.
Mvh ML

Dance like you never knew you could!

2011-09-09 @ 23:59:54
Hej bloggen.
Klockan är ganska sent, det är fredag. Så för en fredag är det inte precis sent.
Jag sitter här vid min köksbord med tända ljus. Ja, vad har jag gjort denna fredag?
Inget extra alls typ, eller jo... Jag pluggade i förmiddags, sedan var jag på Gymmet med en kompis
och han visade mig massa bra övningar och nu känner jag i benen hur djävulsk träningsvärk jag kommer ha imorgon. Jag har inte ont i dem nu, men det känns och ibland vill de nästan vika sig under mig av trötthet. Skönt att jag sitter ned, med andra ord.
Nu är höstterminen igång och nu ska man fixa inför utbytesstuiderna.
Jag har fått många blanketter att titta på och fylla i, eller de flesta har jag hittat själv på skolans hemsida efter oändligt letande. Jag förstår inte så jätte mycket, men jag verkar har massa obiligatoriska kursen som jag egentligen inte vill ha! Eller nej, det är bra kurser, men jag hade gärna kunna välja bort EU mot typ något om kommunikation. Jag ska hitta någon på skolan att snacka med på måndag, så får vi se hur det löser sig.
Jag har kommit fram till, jag åker ju till Holland och jag skulle gärna försöka lära mig Holländska om jag kan. Jag har fått erbjudande om att åka på en intensiv språkkurs i Holländska innan terminen börjar. Det låter ju AWESOME liksom, eller hur? Men det finns fler olika att välja på, någon börjar den 3 januari och någon den 4 januari och så tidigt vill jag inte åka, eller jag kan inte. Ska ju göra Julbal den 4 liksom. Men det finns en som börjar den 9:de januari i stället, men slutar inte före den 3 feburari och ja, min termin börjar ju typ 31 januari, såå jag vet inte om det kommer att funka!!! O_o. Och jag vet inte om jag kan få in Holländska på schemat under själva terminen heller... Måste disktuera detta med lärarna...
Men det ordnar sig nog! Det måste de...
Over and out for tonight!

Updates for the blog...

2011-09-08 @ 21:35:04
Hej.
Nu har jag tillsammans med min gode vän Alex (via Skype) börjat att smått pimpa min blogg lite.
Det är dags att göra den lite snyggare. Möjligen kommer en ny header och lite annat att komma i helgen, eller senare. Men just nu är det lite teckensnitt i inläggen och ett nytt citat under inläggen.

 

“Differences of habit and language are nothing at all if our aims are identical and out hearts open” – Albus Dumbledore.

Det är ett väldigt fint citat tycker jag, det säger ganska mycket och Dumbledore är klok, nej inte klok, vis! Så håll lite koll på fler uppdateringar.

 

/ML


As if it ever ends, when I'm keep falling in love with you...

2011-09-07 @ 20:56:29
Hejsan på er!
Tänkte vara duktig på bloggen idag. Imorse hade jag värdens huvudvärk när jag gick till skolan för föreläsningen.
Sen satt jag där med kaffe och försökte hänga med så mycket det gick. Funkade hyfsat bra i alla fall. Och mot slutet var huvudvärken nästa veck. Skönt det i alla fall.
Just nå denna terminen, nästan hela, eller ja hela, så ska vi studera politik eller statsvetenskap i fyra mindre delkurser. Den första vi läser nu är Svensk och jämförande politik. Det är väldigt basic, känns nästa som om man är i gymnasiet och läser samhälle B och politk delen. Läraren är ganska luddig och ibland så vet han inte ens vad det är han förklarar och hur det egentligen var, för det kunde ju vara tvärtom, men det spelade ju ingen roll! *Tummen upp*.
Kurslitteraturen är ganska halv tung faktiskt. I alla fall den engelska. Fast jag tror problemet är delvis bristande intresse och delvis att man känner till lite om det och då känner att man halvt kan det, eller förstår det hyfsat.
Det svåra är ju att faktiskt tolka ut vad som kommer på en tenta och inte. Imorgon hade jag tänkt spändera större delen av dagen på biblioteket, med musik, dator och böckerna, så att jag faktiskt tar mig igenom den engelska boken.
Sen på fredag ska jag träffa en kompis från tiden på Camp Mörby och träna på Friskis och Svettis. Han ska hjälpa mig en ett bra stryketräningsprogram. Det kommer nog bli jättekul! Ser faktiskt fram emot det, med förväntan.
För varje dag som går med min nya dator funkar allt bättre och bättre, man lär sig liksom hur det fungerar. Det är nice faktiskt, fast ibland hittar man ju saker som stör, för man inte vet hur man ska göra och det inte funkar som på en PC. Men det ger sig nog också med tiden. Tror ni inte?
Shit, asså. Jag har börjat as digga Skype. Det är snabbt, enkelt och smidigt att prata med folk, familj och vänner liksom. Pratade en stund med syster Sara förut idag, sen en sväng med Agnes (Igen!) och sen med Alex. Har inte slö snackat med Alex på ett tag, vi har varigt väldigt upptagna båda två större delan av sommaren, så vi snackade i typ över 2 timmar eller något! As härligt verkligen!
Men nu ska jag kila lite igen. Får se om jag skriver något fyndigare och roligare nästa gång, men detta var ju vilket fall en lägesrapportering!
Kramiz

Green is good, Green is GOD! Or? Well... I love my dress!!!

2011-09-07 @ 19:01:28


"Put the boys in the cellar"

2011-09-02 @ 10:10:12
Sitter på skolan och har rast nu i föreläsningen.
Vi diskuterar demokratins ursprung, utveckling och historia.
Hur allt började i Athen och slutade med Gustav Vasa. Nej inte riktigt, men vår diskussion tog
rast ungefär vi Gustav Vasa.
Igår tog Annie kort på mig i min nya gröna klänning. Tyvärr vill hennes minneskort inte funkar med min Mac.
Det blev jag lite ledsen på det. Men jag ska få bilderna senare någon dag och visa den. Den är UNDERBAR!!!
Men nu får vi höras...

RSS 2.0