Sverige idag - långt från humant!

2011-03-30 @ 19:28:39

Hej...
Nu är jag smått upprörd igen!
Ja, faktiskt...

Jag har läst på både aftonbladet och ursprungs artikeln på Svenska Dagbladets hemsidan. 108 Läkare har gåttsamman och lämnat i protester mot regeringens nya sjukförsäkring som kom för ungefär ett år sedan eller om det är mer. De riktat stort kretik, precis som många gjort innan. Flera av deras patienter hamnar i mitten.
"För frisk" för att få sjukersättning och för "sjuk" för att kunna jobba och får inget stöd någonstans. Läkarna slår larm om att det som är sjuka är sjuka, hur än regeringen lägger reglerna. Folk blir inte frisk enligt tidtabell, eller för att regeringen vill det.

Flera person har kommit fram och berättat om deras jobbiga situation. Och jag lider med dem.
En anonym person på Aftonbladet kommenterade intervjuen med socialförsäkringsministern Ulf Kristersson.
Han säger i intervjuen "Det är missriktad kritik" och "utförsäkrad betyder inter ersättningslös" med orden
"hmm! Åren ska inte bara gå!?? Sicket snille! Har levt på social bidrag i över 3 år nu och går på åtgärd och den peng jag får från soc ska räcka till mat, kläder, telefon, fackavgift, hemförsäkring, bredbands uppkoppling, och alla små utgifter som kaffe på jobbet, och kanske nån liten blomma till nån. Pfff! De pengar jag får räcker inte ens till maten, så allt det andra får jag snällt vara utan och vännerna från förr ser man inte ens mer. Så tack för era reformer och det trygghetsystem ni infört. Tack för att jag slipper leva ett liv."  Och han är inte ens utförsäkrad utan lever på den dåliga socialförsäkring som finns.

Jag tycker inte folk ska bidragsfuska och gå på bidrag i onödan, men jag tycker ändå vi ska kunna hålla en arm om dem som är svag, sjuk, gamal eller what ever och behöver få stöd någonstans ifrån. Vi lever i "Kollektivet Sverige" varför tar vi då inte hand om varandra? Utan det är störst bäst och vackrast som står högst på pallen och skrattar åt dem som är mindre lyckade. Jag tycker det är dåligt.

Jag hoppas Socialdemokraternas nya partiledare Juholt ska visa vad han går för och göra vätta saker fram över så att han skulle kunna bli statsminister 2014. Vi behöver gå tillbaka ett steg till vänster och utveckla den vägen. Varför nedrusta det välfärdsamhälle som vara far- och morföräldrar och våra föräldrar byggt upp för det tyckte att det skulle vi ha? Varför ska de rika och de som föds in i goda ekonomiska förutsättningar få leva "riktiga" liv och inte de andra som föds i mindre "lyckade" förhållnaden? 

I min familj har vi aldrig badat i pengar och det kommer vi säker aldrig göra heller och bryr vi oss? Nej! 
Vi är glad för det vi har och att vi har varandra.  Att vi får dagarna att hänga ihop och mat på bordet. Det ända vi "saknade" som små var utlandssemester, men vi fick åka till Liseberg och Gröna Lund! Även om pengarna var tajt. Nog om att snacka privat ekonomi. 

Jag har från första gången jag hört talas borgarnas nya sjukförsäkring har jag avskytt den. Jag tycker den är långt från human, och nu har över 100 läkare sagt ifrån och politikerna skrattar bort det? Vilket jävla land är det vi lever i???? Jag vill inte bo i USA JR, kan ni förståååå det? 

Livet är orättvist! Ja visst! Men varför kan vi inte bara hjälpas åt???
Jag blir ju less på det här! 

Mvh Malin!  
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12807845.ab
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sluta-straffa-vara-patienter_6050543.svd


Times goes! Headers-history!

2011-03-29 @ 17:21:00

Header 1: Så såg min första header på bloggen ut, oktober 2009...



Header 2: Japp så såg den ut, början på 2010...



Header 3: Sommaren 2010 såg den ut så här, minns ni????



Header 4: Sedan när jag bosatt mig ordentligt på Öland september 2010 såg header ut så här.



Header 5: Sedan råkade jag klippa håret och då fick jag byta igen!



Och då belv det MASSA text, ser wierd ut kan jag erkänna...

Header 6: Så då belv jag less på alltext och var inte nöjd, så mot vintern 201 bytte jag till denna.
Mycket bättre!!!



Header 7: Jag flyttade in till Kalmar, så då passade inte "destination Öland" längre.
Så ny header igen!





Men ja, och ärligt funderar jag på en ny header igen. Har klippt lugg och donat, även om bilder på
mig den här gången inte är så tydlig... Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag tänker lite på det
i alla fall...

Hare!!! /ML

Prespecive of life...

2011-03-29 @ 13:27:38

Heeej och hallååå!

Idag fick jag ett mejl och idag frivillg anmälde jag mig att bli fadder till en inkommande utbytesstudent under hösten 2011. Det skulle kunna bli as kul och super intressant. När de pratade om det förut så sa det att man så ofta som det går får bli fadder till en person som kommer från det land man själv ska åka till. Så det blir kanske en Hollländare som jag får hjälpa haja grejen med att studera i Sverige och visa Kalmar från sin bästa sida, vilken nu den är? Kan man undra ibland. Kommer bli jätte spännande och förhoppningvis ge en lite nya perspektiv till livet. I alla fall hela erfarenheten sammanslaget med mina egna utbytesstudier i Holland sedan.

Ska bli nice!

Tillägg:
Kom på att jag skulle kunna säga att den här kursen jag läser nu, Interkulturell Kommunikation förhoppningsvis också ger mig lite fler perspektiv på livet. Lite tankeställare och reflektioner över hur möten med andra kulturer är. Fast vad är egentligen min kultur? Jämtländsk kultur, svensk kultur, Harry Potter Kultur? Eller har man olika kulturer tilllika normer och värderingar beroende på vilken kontext/sammanhang man är i? En familjekultur, en släktkultur, olika kompisgängs kulturer, en skolklass-kutur och en nationalitets kultur?

/ML

The magic in me, I'm magical! Kaffe är magiskt och Slytherinare är ambitösa!

2011-03-28 @ 17:18:18
Hejsan på er! 

Det har hänt något stort! Jag har precis läst en artikel på hemsidan http://Wizardinglife.com
och den säger att ny forskning håller på att bevisa att kaffe är magiskt (Jag kan erkänn att allt inte låter riktigt och sant , men the feeling!). Bland annat berättar de om ny trollformeln "Espresso Imidiamente" som du lätt kan göra en expresso med, samt att kaffe har en ren magisk-medicinsk egenskap av "uplifting". Äre inte fantastiskt??? Mer kaffe åt folket! Mer kaffe åt både häxor, trollkarlar och mugglare! http://wizardinglife.com/2011/03/coffee-declared-to-have-magical-qualities/

Om ni minns så kanske jag nämt att jag i höstas höll ett tal i cafeterian på skolan om att alla Slytherinare inte var onda, utan enkelt och kort, bara ambitösa! Och att de ibland med väldigthöga ambitioner kanske medvetet gör så andra ser dålig ut, för att ger en själv favör. Man gör sådant om man vinner på! På Widardinglife har det publicerat en artikel i precis den riktiningen, av de skribenter som är Slytherinare och känner sig orättvist behandlade då de automatiskt blir klassade som onda männiksor så fort folk får veta att de är gröna! Jag kan inget än att hålla med dem! Det kändes verkligen skönt, att fler Slytherinare i världen stöter på samma problem. Att folk tar det för giviet att vi är onda och ska göra illa dem, och förhäxa dem så fort de inte håller koll på oss. Det är ju fel! Jag är ingen elak eller ond männiksa, även då jag kan ha mina moments. Jag är bara ambitös, lite listig ibland och älskar grönt! Det är inget fel på mig så det så! Det som också är intresant med artikeln är att de lagt upp det ungeför som jag lade upp mitt tal. Enkelt citera vad man faktiskt vet om vårt fina elevhem från Sorteringshattens sånger. Sedan gå in på de personer i Slytherin som faktiskt stått på den goda sidan in the end! Sådan som faktiskt fått få betala priset av sitt eget liv för att gå tillbaka och slåss mot Voldemort.




Precis som jag tycker i ärlighetens namn Voldermot är en surk, en ond man och han har inget hjärta (För att symbolisera detta har jag skrivit en fanfiction där han få dö av en hjärtinfarkt... Fast har han inget hjärta skulle han väl inte kunna dö av hjärtinfarkt? Ja, precis så absurt är det!!!) Han är inge förebild för någons barn! Men det gör mig inte mindre Slytherin bara för att han var i samma elevhem. Jag kan tycka att man kan beundra honom för vissa saker och skratta åt hur patetisk han är åt andra, men det är precis detsamma som med Hitler. Och all Tyskar dyrkar honom och är precis som han right? Däremot finns det förebilder i Slytherin, som Severus Snape (även om det inte kommer fram så tydligt förrän på slutet) och även Andromeda Black/Tonk (Syster till Narcissa Black/Malfoy och Bellatrix Black/Lastrange och kusin med Harrys Gudfar Sirius Black) som "förråde" sin familj och gifte sig med en mugglarfödd trollkarl. Hon trottsade familjens "renblodighets fasoner" och gjorde som hennes hjärta sa! Det är väl en förebild? Och Andromedas dotter Nymphadora gifter sig faktiskt med en Varulv vilket också av vissa magiker kan anses skamligt. Jag vill bara kort säga att ja, det är fint mer fler om vill försvara vår gröna fana! http://wizardinglife.com/2011/03/slytherin-and-the-stereotype/#comment-14438.

Over and Out, I'm Slytherin Pride!

Värsta luggen råååååå!

2011-03-25 @ 21:00:45
Hej.
Idag efter tentan fick jag en impuls!
Jag ska till en frisör och klippa håret!
och klippa LUGG!




Vad tycks ????



Jag tycker i alla fall att det blev ganska bra jag! ^^

Så det så!

Mvh en slolt luggbärare!

The Greatest Titel Of All Times!

2011-03-23 @ 12:54:05

Hejsan.
Känner mig lite tanklös... Eller jag känner mig lite lite tom...
Känner inte för att göra något, känner inte för att tänka och känner inte för att plugga även om jag borde.
Det är tomt... Helt tomt i hjärnan... Jag är i alla fall ny duschad och det är fräsht och mysigt!
Men ja, tomhet... Som om jag inte kan eller vet något. Inte ens tänker. Känns jätte wierd.
Varit hel segis hela morgonen. Skulle ha försökt göra massa saker idag men jag kommer inte för mig.
Ska dock försöka fixa lite. Funderar på att beställa tid hos en frisör, vill fixa till håret tror jag. Vet inte hur dock!
Sen så... Ja, ska ringa mitt sommarjobb för att reda ut lite detaljer.

Imorgon är det redovisning för arbetet om World of Warcraft, jag borde nog öva och förbereda mig bätte inför det. Men jag har det mesta klart för mig, det dumma är ju om jag glömmer bort något. Men jag har en bra power point och sen kan jag ha uppsatsen som stöd i fall jag missar på något. Och håller jag koll på tiden (ska prata i ca en kvart) så blir det nog bra.

Sen på fredag så är det tenta. Känns svårt att plugga till den då set är så breda frågor (as I herd...) och då är det ju bara babla på om massa vättiga och mindre vättiga saker som man får att låta vättiga. Jag är riktigt svårt att nöta in saker, läsa saker om och om igen för att det ska fastna... Och med det här frågorna så är det mer om att fånga sammanhangen och det är oftast inte alls så svårt. Men ja, jag ska försöka plugga mer (tänkt cykla till biblan, men vi får väl se...)

Sen på fredag ska Annie komma till mig :) Ska bli kul, hon ska ta med sig sin systemkamera och ta massa bilder på mig i mina nya kläder som jag köpt :D Ska bli episkt kul och så ska vi planera lite för konventet I think!

Jaja, ha det fint!

Miss you Papi!

2011-03-22 @ 20:13:33







Saknar min pappa!
Jag läste ett gammalt inlägg då jag skrivit om sista riktiga "pappahelgen" innan jag flyttade hemifrån och kände hur mysigt vi hade så ofta. Och jag hade skrivit dit lite minnen som jag har hemifrån pappa och blev lite nostaglisk! Pappa, vi måste snackas snart!

Jag har alltid varit och kommer alltid vara pappas lilla flicka! I just can't help it!
(Och det vill jag inte heller! :P )



Pappas lilla flicka!

Du var där att se mitt första leende
Du var där och höll min hand
 när jag tog mina första steg
Du var där med din trygga famn

Du finns alltid där när du behövs
Du finns där även när du inte är där
Du finns där för att du älskar oss

Du lärde mig att veta vad som är rätt och fel
Du lärde mig att säga, ”de e jeg som bestem”
Du fick mig att säga, ”Men, jag är pappas flicka”

Att veta vad man vill är visdom
Att lyssna till sitt hjärta är lyhört
Att finns där för andra är gott

Även då jag hittat min prins
kommer du alltid vara kungen i mitt liv. 
för jag är alltid pappas lilla flicka
tills den dagen jag dör

Du visar att du lyssnar
Du visar att du bryr dig
men på ditt eget sätt
för ingen pappa är som du

Och tur är väl det
För du är den bästa pappan som finns!
och jag älskar dig för det…


Globalisering, a friend you never meet but know everything about!

2011-03-22 @ 17:21:31

Redan under 30-talet började Harry Martinsson uttrycka sig i globala termer då han uttrycker sin idé om den ”sunde världsnomaden” som överkorsar kulturella och territoriella gränser. Genom ökad rörlighet och kommunikation skulle jordens ”här-och-därliv” slutligen kunna upplösas och en universell kultur uppstå.  Globalisering eller globalitet handlar om att sammanlänka människor, gränsupplösning då det blir allt enklare att färdas mellan länder och mobilitet, frihet och möjlighet att röra sig fritt över hela jorden.

”Passpartout, now awake, was looking out, and could not believe he was crossing the land of the Hindus in a train of the great peninsular railway. The thing seemed fantastic. And yet it was a fact! The engine, driven by an Englishman and fuelled with English coal, belched out its smoke over the plantations of cotton, coffee, nutmeg, clove and pepper, while the stream wound its spirals round clumps of palms-trees…” –
Ur around the world in 80 days av Julie Verne.

Det stycket känns som en väldigt klar beskrivning av globalisering. Att man reser i ett land man aldrig trott varit möjligt, upplever något helt annat än man är van vid och får se hur kulturer och möjligheter skapas och krockar.  På mitten av 1800-talet industrialiseringen var järnvägen ”the next big thing” och man byggde stora katedralliknande stationshus, nästan som om det vore något religiöst med den teknikutveckling som skedde under den intensiva perioden.  Ganska coolt, eller ja, husen är ju fina i alla fall. Jag tycker om tågstationer och att åka tåg. Jag minns när jag sommarjobbade på Jamtli historieland hemma i Östersund och fick prata om hur farligt det var att åka med den nya järnvägen. Tågen gick så snabbt som 30km/h och det kunde göra vem som helst illamående och man fick hålla i hatten och hoppas att hjärnan inte rubbades ur balans i den ohälsosamma hastigheten! Ahh, tider det, 1895!

En av våra kursböcker för kursen ”Det digitala samhället” handlar enbart om globalisering och försöker lägga ett kommunikativtperspektiv på det. Den boken lär oss att ”den vite mannen” var en ”missionär” i mötet med ”de andra” under 1800-talet. Det tyckte jag det var högst fascinerande i alla fall… ^^.

Det tar också upp fenomen som ”Coca-colonization” och ”McDonaldization” för att beskriva vissa kommersiella krafter som sprider sig med globaliseringen. Vilket också är rätt intressant, vad betyder det för ett land egentligen att de har blivit ”McDonaldizerad” egentligen? Och varför är det just McDonald som blivit den världsledande hamburgerkedjan som alla barn har på läpparna.

Man diskuterar också utvecklingen från industrisamhället till informationssamhälle.  Idag lever vi i västvärlden i en värld som hela tiden kretsar kring kunskap och information. Vi ska ta till oss information som strömmar in från hela världen om hela världen och så ska vi förstå någonting av det och göra någonting med det. Känns vättigt! Eller kanske egentligen inte?

Det två senaste globala fenomenen är World of Warcraft och Facebook. Där nästan alla världens länder samlas på ett ända ställa och man kan prata med varandra oavsett vart i världen du bor. Det tycker jag är fascinerande. Så när jag fyllde år här om dagen så fick jag gratulationer från inte mindre än närmare 10 olika ”länder”. Både svenska vänner som bor utomlands eller vänner som faktiskt är ifrån och bor i ett annat land och personer som är från ett annat land men bor i Sverige. Länder som Spanien, Finland, Frankrike, Norge, Tyskland, Danmark, Österrike, Ungern och utresta vänner i Belgien och Tyskland.  Är det inte fantastiskt (ursäkta om jag glömt någon nationalitet ^^ Det var inte meningen!) !!! Det kändes ganska globalt, även om det är centrerat till Europa. Och det skulle inte vara möjligt på många andra ställen än facebook.

Soo long!


Maybe it's time... Time to shine!

2011-03-22 @ 15:16:03
Jaha...
Klockan är strax efter tre på eftermiddagen, det är tisdag... Det är 14.3 grader ute i skuggan.
Solen skiner, livet är kanske lite fantastiskt ibland! Så jag var påväg att sätta mig ut i solen och läsa lite kurslitteratur men jag höll på att blåsa bort så jag gick in igen.

Jag har precis ätit massa god mat! Fläskfilé dränkt i cayenpeppar och vitlök.
Samt vitlök och chili dränkta mortötter och rödlöksbitar i ugenen! Mums mums!
Behövde ordentligt med mat! Känns finnemang i magen!

Var upp 8 imorse då jag skulle på sista semenariet för den hör kursen.
Känndes bra, sa kankse inte så mycket vättit, men jag sa i alla fall någonting. Bättre än ingenting?

Nu ska jag gå igenom mitt arbete om World of Warcraft som ska redovisas på torsdag.
Sen äre tenta på fredag, så fuderar på att spändera större delen av morrgondagen på bibloteket.
Men vi får väl se. Kanske bloggar jag även då om något interssant, som internetkultur eller globalisering!

Jag har ockås väldigt snöat in på Rasmus Seebach, en dansk pop-sångare.
Han  sjunger väldigt smöriga kärlekslåter om hur han inte räcker till för tjejer. xD
Att tjejen är så perfekt och han gör allt som gör att det blir fel! Konstigt nog handlar nästan
alla låtar om samma sak, men ändå är de så olika och rätt bra allihopa! Favoriten so far är väl
"Lidt i fem" eller "Engel".

Men ja, nu sitter jag, smuttar på kaffet och försöker komma på något mer smart att göra. Eller hur jag ska försöka göra studierna lite mer rolig just nu! Tror jag ska sitta och snacka globalisering med Stephen ikväll, han kan ju sådant där och det är väldigt intressant ^^.

Hade
/ML

Not a simple teenager anymore! I'm the magic around you!

2011-03-21 @ 19:52:22
Hej på eder glada skara!

Jag vill tacka alla som grattade mig på min 20:onde födelesedag igår.
Det är en stor dag, det var en fin dag och ja är inte en tonåring längre. 
 -Hur känns det?
- Ja, inte speciellt annorlunda... Men jag är vuxen on the paper now!

Jag fick mest pengar och med dem ska jag invistera i min lägenhet. En till bokhylla är ett måste!
Och lampor i taket känns rätt!

Idag har jag pluggat, rätt bra, men det kanske borde blivit mer.
Jag åkte tillbaka till lagerhouse med en lampa jag köpt som gick sönder. Fick pengar tillbaka!
Sen så gick jag en shopping tur på stan. Köpte nya örhängen med ormar och massa mer.
Bland annat ett par välbehövda byxor och underkläder.
Även vårskor! Det är vår idag! Det har varit över 10 grader varmt i skuggan, det så det ska vara!

---

Det var en trevlig helg när syster S och mamma var här. Det var trevligt och mysigt.
Och det känndes bra att inte vara helt utan familjen på födelsedagen.
Och kvällen spänderades med tårtrester med Mirjiam, kebab och skype med Stephen.
Fin fint det!

Jag tar kanske lite kort med de nya kläderna så ni får se, vem vet :P

Hahaa, ha det fin fint så skriver jag snart igen!

/ML

Good Morning, Oh, It's Snowing, Good Night!

2011-03-18 @ 08:53:25

Nä, nu får det vara NOG!
Jag vill inte ha mera snö nu! Det som precis blivit vårigt och fint. Till och med plusgrader på kvällen. Igår
så övertalade jag Marre att ringa mig redan kl 7 på morgonen för att prata berättelser och skriverier innan hon började skolan... Så  ja, hon ringde och väckte mig, vi snackade. Jag går upp och rör på mig, tittar ur genom gardinen och ser... Är det något vitt på marken? DU SKÄMTAR! Tänker jag och dra bort gardinen och snö den bara fall ner. Nästan hela gräset och min ute plats är täckt i snö!

Jag skulle ju flytta i från snön, jag hade fått nog av snön, men nej!
Den kommer tillbaka. Precis som att jag i axlar och rygg känner av Ki-Box passet från igår, inte så farligt, men det känns. Faaasen vad det var roligt, men jag var nära att dö! Eller ja, jag dog lite, men jag överlevde och det var en så skön känsla i hela kroppen igår kväll ^^. Verkligen! Så jag tror att vi kommer göra om det. Det vore ju inte dumt att få in en bra vana för en gångs skull.

Ja, möte om utbytesterminen. Vad ska jag säga? *SUCK*.
Allt beror på och det är "generell" information som gäller hela Europa, men sen beror det ju på vilket land och universitet ni ska till, men det får ni information om sedan någon gång, jag har inte hunnit med det än och ja, ni måste ha den här och en till försäkring men det kan ni inte fixa förens i september typ.... Och så slutade mötet en timme tidigare än vad de skulle... Blev jag smartare? Nope, inte mycket! Känns som att den informationen, plus lite mer hade suttit fint i augusti... Min ansökan ska inte skickas in före november vilket fall och beskedet om det slutgiltiga antagandet från universitetet i Holland kanske kommer en månad innan jag åker... Om jag förstått deras hemsida rätt börjar vårterminen 30 januari... ^^ Men de har ett helt annat upplägg än oss, så vi får se hur det går. Men om jag förstår rätt ska jag vara där mellan 30 januari och 23 juni 2012 ^^ men jag kan ha fel. Men det vet jag inte förens då, men åker jag hem före "Finals" får man inga betyg... ^^ Suprice!

Jajaja, nu ska jag försöka plugga undan lite och städa. Mamma och syster är ju på väg nu från Stockholm.
Ska bli kul :) Undra vad vi ska laga till middag?

Kram kram

Och på den 7:de dagen står hon åter op!

2011-03-17 @ 13:59:57
Hej på er.
Insätt att jag inte bloggat sedan den 11:e skäms!
Fy Malin, smäll på fingret! Inte sluta blogg nu! Inte glömma bort bloggen!

Okej, läget idag ser ut som att jag ska dö!!!
Nej, jag ska inte dö men min kära Mörby kamrat Camilla ska dra med mig på ett
kick-box pass på Kalmars Friskis och svettis. Det lär bli svettis gånger tusen! Har ingen kondis, men det
lär bli skratt och svordomar så det sjunger om det! Camilla intygade mig också om att ha kommer dö precis lika mycket som jag kommer, så vi ska cykla dit och dö lite och sen åter uppstå i duschen! Låter som en plan?
Tycker jag i alla fall!

Men innan jag ska på Friskis så ska jag på ett möta för min utbytestermin i Holland.
Ska bli spännande att se vad som kommer hända. Antaglien kommer de vilja lasta på mig tre ton med uppgifter, tankar och planering inför nästa vår! Jag menar, det är ju i alla fall 10 månader kvar tills jag beger mig iväg. Oroa er inte, jag ska blogg från Holland, lovar! Vilket fall är det min ambition. 

Hmm. Vad mer ska jag uppdatera er om idag?
Jo! Jag fick tillbaka en tenta igång. Den från kursen Organisations Kommunikation, vilket också är den första jag fått skriva på dator och jag fick VG! Jag fick högsta betyg i stället för Underkänt (som jag antagligen fått om jag fortsatt skriva förhand). Kändes så sjuk himla skönt! Jag firade det med att äta min första Ben&Jerrys sedan augusti! Känner mig så stolt! Och vet ni vad jag insåg? B&J är inte så gott som de brukade vara! Första tuggorna var goda, sen belv det som vilken jäkla skit som helst som man slänger i sig. Vet ni vad det innebär? Att jag aldrig kommer bli B&J beroende igen och att jag inte kommer köpa den söta glassen med både Browies och kakdeg någe mer! Kanske någon gång. Jag kanske köper nästa i juni eller aldrig! Vem vet! Känns i alla fall bra!

Min cykel RödaBlixten är i topptrim, men det vet ni ju efter min berättelse om vår utflykt till IKEA! ^^ 

Hmmm... Imorgon kommer syster med stort S och mamma hit! Ska stanna till på min födelsedag på söndag. Ja, nästa vecka är jag inte Tonåring längre... Jag måste fråga "Pappa hur känns det att alla dina barn är vuxna nu?"... Jag ska fråga honom det, men jag gissar att svaret blir "Så jävla skönt, snorungar är ju så jobbiga. Ni är ju så stora och fina damer nu! Jag är stolt över er, barn ska ju växa upp!" eller så är det bara vad han tänker och så säger han "Bra, grattis gumman!"...  Vi får väl se! 

Saknar Lillebror, Saknar Farfar, Saknar Jämtland, Saknar Stephen! 

Puss och hoj!  

Expedition Hitta Cykelvägen till IKEA = Cykelverision av introt till när lammen tystnar!

2011-03-11 @ 15:55:03
Hej...
Vilken cykel tur.
Den första för i år och jag hade siktat in mig på att hitta cykelvägen till kära IKEA och City Gross.
Jag hoppas på min nyrenoverade Röda Blixt och känner mig vid gott mod i blåsten. Jag trampar på mot en tunnel jag tidgare hittat som går under Ölandsleden och den är i riktning mot den stora IKEA skylten. Jag cyklar igenom tunnenl och upp för en stig. Efter uppförsbacken ser jag ett vägsjäl vilket jag väljer höger, mot IKEA skylten (OBS!, det är inte skyltat mot IKEA, utan jag ser stora IKEA skylten...). Jag tittar mig omkring, naturen! Jag ser en bondgård och ungefär tusen inhängader, några barn som leker med en hund i en hage (Är det Lassie?) och jag möter två cyklister. "Jaha... Det här går ju bra" tänker jag och cyklar på. Efter en bit kommer jag till en bro. Bron ser jag går över den stora motorvägen E22 mot Malmö, jaha tack tänker jag och cyklar över i den hårda vinden. Jag börjar få plus och cyklar över. När jag kommit över finns ännu en förgrening av vägen. Jag kan välja cykla vänster, bort från IKEA skylten, nej... Och då finns två kvar. En snett upp in i skogen, ungefär mot IKEA, eller en som är direkt höger, ner för en asvalterad cykelväg också mot IKEA, men den följde motorvägen så långt mitt öga såg. Gissa vilken väg jag valde? 

Naturligvis tog jag sikte på in i skogen, ner för en lerig jävla backe som sedan skulle UPP igen. Jag känner att det går trögt, men jag kämpar på. Jag ska ju till IKEA området. Jag trampar på och trampar på, åker upp och ner, och en krurva här och en kurva där. Jag börjar lägga märke till att stigen jag cyklar på har stor välbyggda staket på vardera sida. Why? Ska naturen skyddas mot mig eller ska jag skyddas mot what the hell is in there? Ja, säg det. När jag fortsätter trampa känner jag att detta är precis som i introt av filmen När lammen tystnar, bara det att jag cyklar i stället för att jag springer höver olika jobbigt hinder... Efter ett tag tittar jag nogare åt höger. Vänta nu! Där borta, snett åt höger är IKEA. Jag är jämnsides med IKEA men upp i skogen på en kulle. Härifrån tar jag mig inte till IKEA... 

Såååååååååå.... Jag vänder på kära gamla blixten som är trött av att trampa i lera och cyklar tillbaka genom att följa den inhängade stigen. Jag kommer går med cykeln upp för den sista backen (första nedförsbacken) tillbaka till bron över E22. Vänder åter på cyklen men nu tar jag åt "höger" ner för den ASVALTERADE cyckelvägen och rullar smidigt och lätt vidare. Kommer jämnsides med Ölandsleden efter en väster sväng, kommer jämnsides med IKEA och kommer till en rondell. Tar övergångstället vid rondellen och vips är jag på City Gross!

Jag parkera min Röda Blixt, går in på City Gross tittat mig omkring, känner mig törstig som få och skrattar i huvudet åt mig själv. Varför välja en stig i en skog när man kan cykla på asvalt??? Sedan ska jag cykla hem... Jag kliver på min blixt, cyklar tillbaka till bron över E22, cyklar igenom området för bondgården, genom tunneln och hem. Det tog 10 minuter att cykla hem...

Så vad lär vi oss av detta barn? Skriv ut en karta innan du ska cykla till ett speifiktställe du aldrig varit på eller följ de ASVALTERADE cykelbanorna. ^^

Jag kommer cykla dit igen, men då tar jag rätt väg från början...

Tack och hej!

Det där med bohag...

2011-03-04 @ 11:48:35

Hej på er!
Nu på morgonkvisten väktes jag av att telefonen ringde.
Det var mammas kollega Marie som sa att nu var hon på "G".
Upp kliver jag och sätter på kaffet, spänd på att få två banan kartonger
och en matberedare skickat av mamma från Östersund. Mammas kollega skulle
söder ut till sin dotter vilket var väldigt tur för mig.

Leveransen gick ju felfritt och nu har jag massor med mer saker.
Jag har räknat att jag har fyra uppsättningar bestik, var av två är grillbestik.
How come? Ja, pappa har under flera år rensat ut i sina skåp i köket och jag har tacksamt nickat
och tagit emot. Ena av grillbestiken har vairt i min familj sedan före jag föddes tror jag...
Jag har i alla fall minnen av dem sedan innan jag var 5, då pappa flyttade och tog med sig dem.
Sen när pappa har köpt nya glas, så har jag tagit över de gamla också, så nu har jag 14 normala vatten glas och säkert upp mot 10 glas i olika storlekar, där bland ett coca cola glas som pappa också ränsat ut åt mig. Så fantastiskt är det inte? Det känns verkligen som om att man samlat på sig alldels för mycket xD...
Jag kommer aldrig mer behöva köpa värken bestik eller glas. Eller jo, men inte på ett tag.

I en av lådorna jag fick låg min gamla varm chocklad mugg som det står "MALIN betyder Trofast".
Just det, mig kan ni lita på! "Malin, den trogna kvinnan från Magdala eller Strömstad eller Stockholm (Vad är fel med Östersund nu då?, Ah vänta... Pappa är uppvuxen i Stockholm, det kanske räknas som att jag är 50 % 08... Neh, det vore ju hemskt...) - symbol för kärlek som håller även utan stora passioner. Ledarbegåvning, snabb i tanke och gärning. Ordning och reda för det mesta - men gudselov inte alltid!". Låter som att jag är lojal, städar efter mig och kommer ha ett jävligt torftigt kärleksliv... Men chef det kommer jag bli! Mohahhaaa! Eller? O_o.

Ajaa... Jag älskar min lägenhet vilket fall!

Puss på er
 / ML

Silicon Vally...

2011-03-03 @ 13:35:32
Har ni hört om Silicon Vally?
Det är en är område utanför San Francisson som man inte riktigt geografiskt kan bestäma
hur stort det är eller innnom vilka gränser det finns.

Det är internet och teknikens meka. Man jobbar som norm, 65 timmar i veckan.
Företag som Apple, Google och Yahoo har sina högkvarter där. Samt ett av USA's mest
framstående universitet med teknik forskning och utbildning finns där... Killen Linus från Hellsingfors som vid 22års ålder skapade operativsystemet Linux bor och jobba där nu mer. Han "lever familjeliv" där, säger han. Låter mycket inte troligt tycker jag.

Vilken normal människa vill jobba 65 timmar i veckan i snitt, plus över tid!
Det är ju för tusan nästan omänskligt. Och vi i Sverige klagar på 40 timmars arbetsveckan
och vill sänka den till ännu mindre... Kan vi egentligen klaga?

Jag läste också att det är väldigt mycker rulijans på importerad arbetskraft från större delen av världen.
Många från sydamerika och asien åker och jobbar i Silicon Vally, skapar kontakter, åker hem till sitt ursprung
skapar ett konkurrerande företag och använder de kontaktnät de fått när de jobbade i Silicon Vally.

När jag läser om detta så börjar undra... "Tänk om de har en skönhetsklinik där också, så alla tjejer som jobbar mot kunderna i receptionerna har opererat silicon bröst...?"... Jag menar, det känns inte långt ifrån i alla fall?

^^

One Week, Cheek!

2011-03-01 @ 13:48:38
Hej!
Idag är det en vecka sedan jag flyttade in i min lägenhet.
Det känns awesome. Aldrig har 24,9 kvadrat känns så bra!
Aldrig har de känts så stort, aldrig har det känts så mitt!

Jag måste få säga att tiden på Öland och Camp Mörby var bitvis väldigt fantastisk, jag ångrar
inte uppvelsen med festerna, folket, skratten och att hyresvärden bjöd oss på spa. Jag kommer nog
aldrig vara med om något liknande igen och jag kommer alltid minnas de fina sakerna, men tyvärr också hur kallt det var i januari och hur seg bussarna blev och hur irriterad man kan bli på busstiderna som inte vill passa. Samt hur ofräsh dusharna var och hur äckligt det kunde bli på toalleterna när städerskan inte kom och städade som hon skulle. Och jag kommer inte ha några problem att transportera mig till tentorna heller. Kvart på cykeln eller 30 till fots. Kan säga att jag är minst sagt nöjd med flytten, det tog ungefär en halvtimme att gå till skolan också, det känns bra. Man behöver promenader och/eller cykelturer.

Den här veckan har jag hunnit med att få en intflyttningspresent, haft kafferep med familjen Hallberg, haft middagsgäst och haft övernattningsgäst.  Det känns riktigt gött. Man hinner med mer än vad man tror på en vecka.

Nu ska jag plugga och sen ska jag åka och fria Milla som fyller 22 år idag, grattis på na!

/ML

RSS 2.0