Memories from the 90'th ^__^

2010-05-30 @ 19:18:55






Några favoriter som sagt ^^ Nostalgi :P

4 days and then I will rice!

2010-05-30 @ 18:49:45

Solen skiner ute, men jag vet inte om det är så jäkla varmt.
Jag är hemma hos mamma igen efter sista helgen hos pappa!
De första jag gör när jag kommer hem är att va? Jo sätta igång tvättmaskinen.
Sen ska jag nog försöka städa rummet i morgon med, fast lillebror fyller år.
Men der fixar jag innan jag åker in till stan, har ingen lektion i morgon. Jag ska bara in för en fotografering
vid 13. Det känns nice^^ Sen är det heldagar tisdag till torsdag typ.
Men det blir mest flim och lite roliga saker eftersom att det är sista veckan och betygen är satta.

Om 4 dagar tar jag studenten, det är sjukt!
Ska bli skönt och rolig, men vuxet på något vis. Sen ska man ju stå på egna ben och jag ska ju flytta med.
Åker ner till Kalmar 15 juni och sen ja, då är det bara att söka jobb och sen lägenhet. Tur man kan bo hos Emilias föräldrar först. Verkligen jätte gulligt av dem ^^. Det gäller bara att jag får något jobb, men det lär nog lösa sig.

Ha de bra så länge^^

Papa don't preach!

2010-05-28 @ 23:32:32


Hellu!

För några timmar sedan insåg jag att det här är min sista "riktiga" pappa helg!
Det känns vuxet på någotvis. Allt verka hända på en gång för mig nu.
Studenten om en vecka, denna helg är sista helgen jag verkligen är hos pappa som jag burkar sedan jag var 6-7 år typ och jag planerar att flytta hemmifrån för fullt. Det känns verkligen som om jag växer upp nu och tar stora kliven mot vuxen livet, är stammis på platsbankens hemsida för att söka jobb och jag ska börja försörja mig själv. Jag 19 visst och jag har alltid vetat att den här helgen skulle komma någon gång. Men, nu! När den väl är här, ja då! Ja, då känns det så tomt innombords nästan och lite dubbelt. Jag har både längtat till den och ändå känns det sorgligt och jobbigt. Jag menar, jag har alltid älskat pappa helgerna. Det är lungt, skönt, slappt i soffan och ja, you name it! Kanske framför allt är pappa helgerna just det, pappa! Sedan pappa flyttade ifrån oss vi skilsmässan när jag var 5år så har det alltid varit kul när man väl fått träffa pappa. Mamma har ju blivit den som fått ta på sig att tjata och gnata som saker mest, även om pappa gör det med när det behövs. Men mamma är jud en som behövt och gjort det mest. Därför har pappa helgerna blivit som en fristad från mamma tjat, ibland läxor och bara göra roliga saker typ. Det har alltid förknippats med något positivt vilket alltid har gjort helgerna till någon form av andrum.

Om jag nu som skillsmässobarn försöka se något positivt i den situationen är det just detta. Man kan få brake från den föräldrern man är mest hos. Eller om man är lika mycket hos båda, får man ändå paus från den ena föräldern när man är hos den andra osv.

Jag har väl alltid varit pappas flicka, sedan jag var ritkigt liten. Sedan tror jag också att jag faktiskt både personlighetsmässigt och utseendemässigt är mest lik honom. Även om jag har drag från mamma och of course mig själv... Alla är vi ju unika!



Idag har jag och pappa då festat till det eftersom det är sista pappa/malin helgen och sen är pappa upptagen imorgon kväll med något firmafest av något slag, så idag blev det.
Till middag åt vi rostbiff, pompa och champinonsås med lök. Super gott! Sen har vi kollat på massa film, ätit chips och drukigt coca cola. Precis som också till hör dessa helger har pappa vid sista filmen somnat i fåtöljen xD

Som sagt är känslorna något kluvna över det här. Jag ska växa upp och jag har längtat i många år efter det, men nu när man kommer till dessa steg och inser hur nära man är målet vill man gärna backa 10år och bli liten igen. Tänk dig mig, Malin 9år gamla, ny blivien storasyster, mamma har ny man sedan 1,2 år och är med mina två äldre systrar hos pappa varannan helg. Det bästa jag vet på sommaren är att leka med min granne Alexander ute i skogen och hos pappa sitter jag vid datorn med tv spel. Något jag har tydligt minne av är att jag och mina systrar ofta bråkade om vems tur det var vid datorn och vem som skulle sitta var i soffan när vi kollade på tv. Det gjorde vi nästan aldrig hos mamma, men alltid hos pappa. Hos mamma bråkade vi om allt annat och ja, där hade vi ju alltid egna rum, hos pappa delade vi.

En annan grej jag mins tydligt från högstadiet är när jag börjar läsa Harry Potter böckerna hemma hos pappa. Jag läste och hade gjort en princip av att alltid läsa två kapitel innan jag la ifrån mig boken. Ofta kunde jag läsa medan pappa lagade mat och då när han ropade att maten var färdig ropade jag tillabaka, "Ska bara läsa färdigt först, det är BARA 10 sidor" och det var inte en gång det hände. Tror pappa belv ganska irriterad på det faktiskt xD

Aja, man ska inte gråta över spild mjölk, men det var här jag lärde mig koka kaffe och popa popcorn!
(Nu menar jag inte som strofen egentligen säger, har inget att ångra hos pappa och det är inget bortkastat... Det bara lät roligt och passande...)

Ha de bra, kramen!


The hat is on my firends!!!

2010-05-28 @ 23:02:57



Nu är studentmössan på sedan i Tisdagskväll!!!
As härligt! Nu är även allt skolarbete gjort och betygen håller på att sättas.
Snacka om skönt!




SP07 in my heart!!! <3



Alla 3:or på Östersunds Gymnasieskola ^^

Sing-a-long!


Weekends! It's not for sleepers!

2010-05-24 @ 18:46:17

Hej där världen!
Vaken? Det är jag! Okej, okej! Klockan är bara typ halv 7 på en ja, måndagkväll!

Jag har varit på skolan idag och avslutat kursen Georgrafi B. Känns skönt!
Sen var de lunch med tjejerna och sen gymmet med Stefan. Vi gjorde mina avslutande tester i utveckling
från jag bröjade träna till nu. Vilket vi gjort i början, i mitten och nu i slutet. Förbättringen mellan nu och mitten i tillexempel knäböj var runt 100%... Riktigt bra! Min kondition hade förbättras också, vilket är toppen! Riktigt stolt över mig själv och Stefan var också stolt. Det firade jag med Ben and Jerrys Halfbaked! GRYMT!

Nu sitter jag och förundras över att jag har två prov på torsdag, sovmorgon och mösspåtagning i morgon!!! GREAT! Äntligen är det tags för riktig student! Party, Party!

Just nu lyssnar jag också på 90-tals nostalgi! Det är jätte kul :D Man har ju glömt bort en del låtar, men det är riktigt roligt. Fick äta min älskade broccoli till middag också, riktigt bra det!

I Lördags var det en av många klassfester ^^ Riktigt trevligt det :P


Summer is always to fare away! And nerver to close!

2010-05-22 @ 15:48:50


Hej :P

Igår var det verkligen underbart sommar väder!
Här är några bilder från underbara timmar ute i Sandnäset, på soldäcket och nere på "standen" ^^





Som ni ser badade Lillebror fötterna! KALLT!!!
Senare hade vi vattenkrig, as kul ! Inte haft det på hundra år!



Det är härligt med sommar som sagt!!! ^^

Kramen


Officiella Önskaelistan!

2010-05-22 @ 15:03:11

Hej!
Som ingen missat tar jag snart studenten.
Kan vara dags med en önskelista.
Efter noga begrundande har jag nu en liten lista!
Alla kommer ju lättast åt den om jag lägger den på bloggen så, japp här är den!



Officiella Student Önskelistan!

  • Vinglas ”Glas Molly”, Gröna.  [Finns att köpa på Åhléns]
  • Skålar och bunkar (Som är bra att göra smet i eller servera sallad osv)
  • Små blå skålar ur bröllopsserien från Gustavsberg.
  • Tallrikar, djupa som platta. (Inte hitta någon speciell jag vill ha, men enkla fast roliga och helst i grönt, svart eller vitt…)
  • Bra headseat för min dator! (Reserverad för Pappa)
  • Presentkort på SJ, IKEA eller någon bokaffär.
  • Något grönt, kan vara vad som helt.
  • Något Harry Potter aktigt… (Kan vara vad som helst som har med böckerna och den världen att göra.)
  • ”OH, det där är Malin” – grej.
  • Pengar

Jag ber vänligen att alla tar hänsyn till att jag inte tycker om rosa och inte vill ha något som är rosa!

Sakerna jag önskar mig är inte i någon speciell ordning… Det vill säga att den sak som är högst upp inte behöver vara det jag önskar mig mest.




Så, där var den!

Kram så länge!!! ^^

Summer is here! ^__^

2010-05-20 @ 16:28:34


ÄNTLIGEN vill jag bara säga!
Äntligen har jga kunnat sitta på balkongen hos pappa min och plugga.
Det var verkligen undebart tillsammans med en Ben and Jerrys halfbaked och kaffe!

I övrigt har dagen inte varit den bästa, började med att jag vaknade för tidigt av alla som vaknade och kelv upp hemma och sen när jag somnade om, så sov jag så hårt att jag försov mig... Missade därför föreläsningen på skolan... Det var ju inte precis så bra... Efter det så ja, då missade jag bussen och sen hade jag ett möte. Så belv ingen skola idag... Inte precis det ultimata, men jag har pluggat och fått saker gjort nu i eftermiddag och det är bra. Idrotts grejerna är typ klar, ska vara ha samtal och diskussion och inlämning med läraren i morgon. I helgen ska jag försöka ta det lugnt, men lite plugg kommer det nog bli. Har två prov nästa vecka och två inlämningar till...

Det är ca 25 grader varmt på balkongen hos pappa min och det är första gången i år nästa, i alla fall så man kan sitta ute. Var en dag det kom upp i 40 grader (mot väggen), men då blåste det och var annat som gjorde att det inte riktigt gick att sitta ute i alla fall... Nu känner jag att sommaren är här och jag ska ta studenten om TVÅ veckor! Det är helt sjukt! Helt vansinigt!!!

Pratade med Milla också :D Planerade lite över sommaren och min kommande flytt!!!
Känns underbart och jag säger det igen, UNDERBART!!! Precis vad jag behöver!

Kram på er!

PS: komentera gärna ;P



18 days to live!

2010-05-16 @ 21:45:21

Idag, är det bara 18 dagar kvar till Studenten!
Det känns! Balen är avvärkad, man känner hur slutet på alla kurser närmar sig.
Det är prov inbokade, inlämnings uppgifter har deadlines osv. Känns hur det närmar sig, verkligen.

Jag ska hålla tal på studeten, på rådhuset vid typ 10 i 12 på natten. Kommer bli as nervöst, men talet är typ färdigskrivet. En lärare ska kolla lite på det bara, men jag känner mig hyfsat nöjd. Men det lär bli läsktigt att stå där på scenen och hålla det där talet. Fast as kul samtidigt, värsta kluvet. xD

Idag så har jag och mamma bakat pizzabullar, det är en av grejerna till mingel buffén jag ska bjuda på under min motagning hemma :) Det är riktigt nice faktiskt och jag tror dem blev goda.

Det är något läsktigt att det snart är slut och man ska ut i den stora världen, men en dag måste man ju och det är ju vad alla egentligen längtar efter, men samtidigt bävar för. Ja, så kan livet vara ibland för en student.

Har kunnat plugga en hel del idag, det känns bra! ^^

Kram

Back to human!

2010-05-16 @ 10:45:39

Hejsan!
Idag, nu är jag tillbaka som människa igen!
Det var bal i fredags och ack vilken stressig dag, även om jag inte hade som vissa andra inbokade frisörtider och sminkning. I'm a natural beautie! Eller inte! Aja, jag började med att sova ganska länge. Halv 10 i alla fall, sen åkte jag till syster och drack te. Sen hämtade vi Stefan och så var det tags för en till dusch och förberedelse för fruktbuffén jag skulle bjuda på innan Limosinen skulle hämta oss! FET COOLT!

När alla kom, vissa senare än andra så skålade vi med champange! åt jordgubbar, honungsmelon, hallon och gröna vindruvor.  Mumsit! Sen åkte vi genom hela stan något varv innan vi klev av vid G:a Teatern och ÖP var där och plåtade och ville ha namn! "Oh, fick ni åka limosin, hur fick ni tag på det" frågade dem.
"Eh, pappa fixar vett ni ;P" sa jag och det är sant. Pappa fixade limon och det var toppen!

På balen så var det kära återseenden med gamla lärare och gamla klasskompisar från högstadiet. Alla Östersunds friskolor hade slagit ihop och gjort en bal tillsammans. Hel kul :)

Aja, så igår var jag ju inte den piggaste. Degade i soffan framför några filmer. Det var helt okej.
Ena var mysko men bra! Sedan vi typ 18 tiden plingade en granne på och tyckte jag skulle komma över och käka lasange och ja, då gjode jag det. Men jag bytte om från pyjamas till vanliga kläder innan jag gick över! Det var nog tur annars hade jag överlevt på popcorn och vatten ^^

Idag, nu, nyduschad känner jag mig mycket bättre och ska ta ett litet stryptag om pluggningen!

Kram så länge ^^

Longtime no seen!

2010-05-12 @ 20:22:53

Hej... :)
Förlåt, vet att jag inte bloggat sedan jag var i Riga, men jag ursäktar mig med att jag har mycket i skolan, varit trött och varit tvungen att landa lite. Samt, ja... Vad ska jag säga... Vad kan jag skriva om egentligen?

Man kan ju följa det mesta av vad jag gör även på facebook, och där kan man även hitta bilder från Riga resan tillsammans med klassen.

Riga är en fantastisk stad och jag kan tänka mig att återvända utan problem! Jag tycker det var hyfsat billigt, fixade håret för ca 600kr, klippning och färgning av mitt långa och tjocka hår! Prisvärt!
Samt ja, det var ju inte världens bästa shopping, men maten låg på halv priset och alkohol på allt från halvapriset till 1/4 av priset i Sverige. BILLIGIT!

Nu så är det ganska mycket i skolan, på fredag är det bal och nästan vecka är det inlämningsuppgift i Religion och en diskution på historian jag ska förbereda mig för. Sen är det lite till Internationella relationer jag ska göra med. Men ni, vet ni vad det GÖTTASTE med allt dett är ? Jo att jag ska ha två prov, dock muntliga dagen innan betyggen sätts! Det är ju nice tänkt av lärarna! Aja... Studentklännigen är införskaffad, har dock lite problem med mösspåtagningen, men det lär nog lösa sig hoppas jag! Studentskor har jag inte heller, men det går nog att hitta kanske xD Annars har jag ett gäng klackskor i garderoben att plocka fram...

OBS! Lystring!
Jag är årets studenttalare på rådhuset i Östersund! Ca kl 23:50 ska jag hålla ett tal för alla Östersunds studenter på scenen som byggs vid rådhuset den 4 juni 2010 för våran student! Käns helt SJUKT! Men kul :D

Hmm, det var ju endel uppdateringar... Vad mer?
Hmm, jag ska på bal på fredag ;P

Kram!

RSS 2.0