Magical Midsummer!

2011-06-26 @ 13:35:58

Det blev en jätte mysig midsommar. Väldigt trevligt.
Ikväll kommer lillebror och jag tror att jag inte kommer blogga på ett tag igen för nu blire
PORTKEY 2011! Awesomness!!!






One week...

2011-06-24 @ 09:33:54
Hejsan!
Det var varit en häckiskt vecka sedan jag skrev sist.
Jag "bodde" hemma hos Annie förra helgen och gjorde både banderoller
och skyltar till Portkey! Awesome! Sedan har jag föröskt plugga, packat saker och städat i lägenheten.
Sedan har jag och Annie åkt och handlat ännu mer saker, så att vi har allt material vi behöver till konventet
nästa helg. Quidditch stolpar, bollar, pärlor, lite priser och kontorsmaterial. Det vart ganska mycket, men nödvändligt.

Idag är det midsommar och det ska firas. Annie, Marielle (som kommer ner ikväll) och jag ska ha en riktig midsommar middag! Ska bli super gott och super mys.

Sedan på söndag kommer lillebror, som jag längtar! Ska bli jätte mysigt och sedan nästa vecka är det HP konvent. Så bli inte oroliga om jag inte bloggar på över en vecka till nu. He he he...
Det är rätt mycket framför mig och då vet man inte vad man ska skriva när man väl har tid att skriva typ... Jaja, vi får väl se! Kanske kan det bli någon uppdatering med bilder från konventet, under själva konventet.
hehehehe !

:D

/Malin

En tillfredställande förklaring... Lyft på rumpan, eller gör det du egentligen vill!

2011-06-14 @ 09:09:14

Vad ska man ta sig till egentligen? När man inte har svaret? Kanske hittar man på ett svar som duger, en tillfredställande förklaring och så går man vidare. Lite är nog inte mer än så, sökanden efter svar på frågor man inte vet.


Ibland finns det så mycket man skulle vi säga och göra, men så lite som blir av. Man vet inte hur man ska placera orden, formulera frågan eller ha tiden och tålamodet som krävs. Kanske om man har starka ambitioner eller en stor dos av envishet klarar man av det. Men har inte jag båda? Jag har ambitionen, jag är envis och bestämd, men ändå kommer jag ingenstans… Ändå gör jag ingenting… Det är som om man sitter och hittar annat att göra tills att man gör det man ska och vill göra, för att man ska ha någon att göra under tiden man väntat. Men väntar på vad då? Bättre tider, en knuff i ryggen eller tid att göra det man vill göra?  Jag vet inte.


Jag har i snart 4 år velat bli författare och jag har ändå inte lyckats skriva ihop ett ända manuskript. Jag har skrivit hundratals sidor av fanfiction som jag inte kan göra något med och jag har skrivit dikter. Men jag har inte åstadkommit något för att nå mitt mål, min ambition. Ja, jag har övat på att skriva, jag har blivit bättre på att skriva, men jag har inget att lämna till något förlag och vem vet när jag har det? Och ja, jag har varit på två underbara skrivläger, men vad vann jag på det? Vänner? Ja. Erfarenhet? Ja. Närmare drömmen om författare? Tveksamt, jag måste ju fortfarande skriva något som blir färdigt. Allt är påbörjat men inget är färdigt.


Jag har säkert fem olika idéer till en debut bok, men jag har börjat skriva på tre av dem och har två eller tre noveller som ska bygga böcker utifrån. Vilken ska jag välja, ska jag skriva på alla? Om jag skriver på alla pö om pö så kommer jag ju aldrig bli färdig med någon av dem. Nyligen har jag börjat skriva på en av dessa idéer som jag tror på, nu när jag fått mer tid igen, då studierna är på sommaruppehåll, förutom Harry potter kursen, som i och för sig kommer att hjälpa mig analysera text, karaktärer och jobba med mitt språk.  


Jag har fått verktyg att jobba med, men jag gör det inte. Varför? Jag vet inte… Jag vill, men jag gör det inte. Jag tror mig inte ha tiden, eller jag tar mig inte tiden. Jag sitter allt för mycket och gör ingenting. Just precis ingenting vettigt alls. Ja i fall man ska se det från det perspektivet som mina ambitioner sätter mig i. Det finns så mycket jag vill, borde och kan göra, bara jag lyfter rumpan från stolen, eller ja i vissa fall, sätter mig på stolen och gör vad jag ”ska” medan jag sitter där. Jag borde träna och ta hand om mig själv, men gör jag det? Nej. När disken är som störst och när man borde diska eller städa gör jag det? Nej, det får vänta till imorgon, som antagligen blir i övermorgon, ja i vissa fall... I fem dagar nu har jag tänkt ”jag borde boka tvätt tid snart”, har jag gjort det? Nej, inte den här gången heller, men snart måste jag, annars tar underkläderna slut. Vad har jag gjort i stället för alla de saker som egentligen går rätt snabbt att göra? Suttit på min rumpa och kollat på film, kolla facebook och mejlen säker en fem eller tio gånger, om inte mer ibland.


Fast något jag blivit stolt över att jag skrivit lite granna de senaste dagarna och att jag har planerat upp en av bok idéerna som inte varit de sedan innan och läst mycket. Jag har, tro det eller ej kommit ingång med att läsa en hel del böcker. Jag får flyt i läsandet och jag har tagit mig tid att läsa, det är faktiskt riktigt skönt.  


Imorse klev jag upp tidigt för jag skulle till jobbet för att hämta schema och vara med på en brandövning, när jag väl klivit upp, sätter mig vid datorn och dricker morgon kaffet för att piggna till inser jag att jag tagit fel på tag. Det är den 14:de idag och brandövningen var den 15:de jag hade intalat mig att det var på tisdagen, och det är ju tisdag idag… Se hur man kan tänka va? Perfekt morgon, eller inte. Jag kom ju upp i alla fall och sov inte bort halva dagen vilket är ett plus och det regnar ute så jag har inte så stor lust att cykla iväg genom halva stan.


Over and out for now, Malin.  


Harry Potter and the Deathly Hallows- part 2... 12 juli, Växjö!

2011-06-10 @ 10:03:15

Känner mig något lite bäst! Jag och Annie har precis köpt biljetter till midnattspremiären av andra Deahtly Hallows filmen i Växjö, eftersom den inte visas vid midnatt i Kalmar. Och ärligt, på affichen nedan kan man se hur cool filmen blir och i 3D, fatta Voldemorts orm i 3D!!!! AHHHHHHHHHHG! Men ja det står också den 15 juli, men det är för stackarna i USA. I Sverige har den premiär den 13 juli och vi får sedan vid midnat mellan den 12 och 13 juli. Jag hoppar innerligt att jobbet inte ställer till det, men ja... Nu har jag i alla fall chansen att gå innan biljetterna tog slut, men skiter det sig så ja, då gör de det.



 Nu snart ska jag och Annie på stan och sen åka till Oskarshamn. Kära Mimmi tar studenten
och var söt nog att bjuda in oss så henne ska vi fira idag! Ber om ursäkt till alla vänner i Jämtlands vars student
jag inte kunnat bevista, men Oskarshamn är bara 1 timme och 20 minuter bort, inte 13 timmar, eller flera tusen kronor i resa!!!! :( Önskar jag hade kunnat vara på allas!!!

Puss och kram, jag är pepp!!!
Ps: Annie är sjukt peppigare dock!


Metamoforgus!

2011-06-05 @ 16:47:50


Ny hårfärg, Dark Chili Choclate ! Ny trimmad lugg och insätt att jag har större bröst än jag trott.
Det kanske inte låter som en så big deal, men det var en chock mins sagt... Men har köpt en ny bra BH i rätt storlek och en ny bikini för sommaren, så no harm done! Men ja, de trodde jag aldrig.

Vädret är awesome hela tiden, 20-25 grader i skuggan varje dag den här veckan typ! Så grymt!!!

Är inne på 7:de boken nu äntligen i min omläsning av Harry Potter böckerna, trodde de skulle gå fortare, men det har ju varit så mycket kurslitteratur att man verkligen inte pallat med. Men nu denna vecka, eller sedan jag började på 5:e boken så har det gått riktigt fort och det är skönt! Sitter ute i solen läser timvis! Läser innan jag somnar och läser innan jag stiger op! Underbart!!! :D

Puss hej!

RSS 2.0